Amendamentul a fost initiat de comisiile reunite de cultura si presupune majorarea fondului de salarii pentru CNA de la limita prevazuta in proiectul de buget, de 7,984 milioane lei. Amendamentul a fost aprobat cu 22 de voturi pentru, 16 impotriva si 4 abtineri, conform NewsIn.

Conform presedintelui CNA, Rasvan Popescu, suma de un milion de lei ar trebui sa asigure plata salariilor pentru 20 de angajati din cei 164 salariati ai institutiei.

"Am inteles situatia si am redus posturile de la 174 anterior. Nu am ocupat cele 10 posturi care au ramas libere dupa iesirea la pensie. Nu se pune problema sa mai angajam, dar am dori doar sa functionam cu cei 164 de salariati. A mai reduce cu 20 de persoane ne-ar pune in situatia in care cel putin pe unele sectoare de activitate sa nu mai putem face fata", a spus Popescu.

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP), Gheorghe Gherghina, a precizat insa pe parcursul discutiilor ca "prin acordul cu organismele financiare internationale s-a convenit un nivel al cheltuielilor de personal care nu poate fi suplimentat din fondul de rezerva, fara a incalca acordul".

De asemenea, Popescu a argumentat necesarul suplimentar la bugetul institutiei in conditiile in care institutia a adus la bugetul de stat venituri de 2 milioane lei in 2009 ca urmare a amenzilor aplicate "si nu sunt motive sa credem ca anul acesta lucrurile se vor desfasura altfel".