Complexul de birouri va fi construit pe bulevardul 21 Decembrie, pe fostul amplasament al fabricii Tricotaje Somesul si va avea o suprafata inchiriabila de 52.000 metri patrati, incluzand zona de servicii si spatii de retail.
Cei doi parteneri, NEPI si Ovidiu Sandor nu au facut publica valoarea investitiei, insa avand in vedere suprafata proiectului si costurile actuale de constructie, aceasta ar putea depasi 60 de milioane de euro.

Lucrarile la prima etapa a complexului, cu o suprafata inchiriabila de 19.000 metri patrati, vor incepe in acest an si vor fi finalizate in prima parte a anului 2014. Finantarea acestei etape va fi asigurata exclusiv din surse proprii ale partenerilor, acestia demarand deja procedurile de obtinere a avizelor si autorizatiilor necesare pentru constructie.

Intregul proiect va fi livrat in anul 2015.

Citeste si:

Pe piata de birouri, NEPI mai detine proiectul Floreasca Business Park, care a generat anul trecut incasari de peste 10,5 milioane de euro si are in plan dezvoltarea unui proiect de mici dimensiuni in Piata Victoriei, in apropiere de sediul Guvernului.

In plus, NEPI a preluat anul trecut proiectul City Business Centre, dezvoltat de Ovidiu Sandor in Timisoara, valoarea tranzactiei ridicandu-se la aproape 90 de milioane de euro.