Fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI) si milionarul timisorean Ovidiu Sandor au incheiat un parteneriat pentru a dezvolta in Cluj-Napoca un proiect de birouri cu o suprafata de 52.000 mp, acesta urmand sa devina cel mai mare complex de birouri din afara Capitalei.

Wall-Street.ro a scris acest proiect in urma cu mai bine de o luna, insa la acea vreme omul de afaceri Ovidiu Sandor a infirmat declaratiile, spunand ca nu dezvolta un proiect de birouri la Cluj.

Complexul de birouri va fi construit pe bulevardul 21 Decembrie, pe fostul amplasament al fabricii Tricotaje Somesul si va avea o suprafata inchiriabila de 52.000 metri patrati, incluzand zona de servicii si spatii de retail.

Cei doi parteneri, NEPI si Ovidiu Sandor nu au facut publica valoarea investitiei, insa avand in vedere suprafata proiectului si costurile actuale de constructie, aceasta ar putea depasi 60 de milioane de euro.

Lucrarile la prima etapa a complexului, cu o suprafata inchiriabila de 19.000 metri patrati, vor incepe in acest an si vor fi finalizate in prima parte a anului 2014. Finantarea acestei etape va fi asigurata exclusiv din surse proprii ale partenerilor, acestia demarand deja procedurile de obtinere a avizelor si autorizatiilor necesare pentru constructie.

Intregul proiect va fi livrat in anul 2015.

Lipsa de birouri din Cluj-Napoca

“Cluj-Napoca va avea, in sfarsit, un proiect ambitios de birouri, un adevarat pol al afacerilor, dupa modelul City Business Centre din Timisoara”, a declarat Ovidiu Sandor.

Absenta unui proiect dominant de birouri in Cluj-Napoca a fost in ultimul an un subiect intens dezbatut in piata imobiliara.

"Un oras pentru care exista interes crescut din partea companiilor este Cluj-Napoca, dar din pacate nu avem inca un proiect de birouri de calitate, asa cum este, spre exemplu, City Business Centre din Timisoara. Clujul are nevoie cat mai repede de un complex mare de birouri", spunea recent Lori Collin, la acea vreme coordonatoarea departamentului de reprezentare a chiriasilor din cadrul companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

Recent, Lori Collin, considerata unul dintre cei mai buni consultanti din piata de birouri, a fost recrutata de fondul de investitii NEPI.

Pe piata de birouri, NEPI mai detine proiectul Floreasca Business Park, care a generat anul trecut incasari de peste 10,5 milioane de euro si are in plan dezvoltarea unui proiect de mici dimensiuni in Piata Victoriei, in apropiere de sediul Guvernului.

In plus, NEPI a preluat anul trecut proiectul City Business Centre, dezvoltat de Ovidiu Sandor in Timisoara, valoarea tranzactiei ridicandu-se la aproape 90 de milioane de euro.

Sursa foto: Clubul Profesionistilor in Imobiliare


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Investiție de 100 MIL. euro în compania Bolt
Setari Cookie-uri