Sandor a spus ca din discutiile pe care le-a purtat cu 35 de companii prezente in oras, rezulta ca necesarul lor de spatii in 2014 va depasi 20.000 de mp, avand in vedere planurile de extindere existente. Acestui necesar bazat pe extinderi se adauga si noile companii care vor intra in oras, dar si o iminenta dezvoltare in zona de servicii a firmelor care in prezent a doar productie la Cluj, spune Sandor.

Avand in vedere cererea latenta de spatii, dar si negocierile pe care compania NEPI, alaturi de Sandor, deja le poarta pentru inchirirea primei faze din complexul de birouri, care depasesc suprafata primei faze a proiectului, de circa 20.000 mp, dezvoltatorii se asteapta ca la finalizarea primelor birouri, in primul trimestru din 2014, circa 90% din suprafata sa fie inchiriata la inaugurarea primei faze.

Dezvoltatorii se asteapta ca in iunie-iulie sa aiba deja primele contracte semnate in proiectul dezvoltat pe fosta fabrica Tricotaje Somesul.
Sandor si NEPI au demarat deja organizarea de santier, iar in urmatoarele zile vor fi obtinute si avizele necesare demararii constructiei propriu-zise.

Pentru dezvoltarea proiectului, dezvoltatorii lucreaza cu trei antreprenori generali, cate unul pentru fiecare etapa a dezvoltarii unui imobil: structura, fatada si instalatii. Pentru structura, contractorul general a fost desemnata firma Pab din Arad, urmand sa fie inceput procesul de licitatie pentru constructorul care va realiza fatada.

Proiectul din Cluj va fi construit in trei faze, prima va avea 20.000 mp si va fi finalizata in T1 2014, cea de doua va avea 18.000 mp si va fi gata in 2015, iar ultima, de 17.000 mp, va fi gata in 2016.

Suprafata disponibila pe etaj va fi de 3.000 mp in prima faza, insa la finalizare aceasta va ajunge la 9.000 mp, cele trei faze fiind legate unele de celelalte cu pereti care pot fi indepartati pentru a avea un spatiu mai mare per etaj.

Complexul va avea 1.800 de locuri de parcare si 500 de locuri pentru biciclete si motociclete.

Potrivit lui Sandor chiriile in proiect vor fi similar cu cele ale pietei, de circa 12-14 euro pe mp, iar costurile de service charge vor fi de 2,3-2,7 euro, in special ca urmare a impozitelor mai mici ( cu peste 70%-n.r.)pe proprietati verzi percepute in Cluj.

In Cluj oferta de spatii de birouri de clasa A este in jur a 55.000 de metri patrati, proiecte dezvoltate in special de oameni de afaceri locali.
Proiectul, denumit The Office, va fi livrat in intregime pana in 2016 si va avea o certificare BREEAM de cladire verde.

The Office va include o zona de servicii si de retail, in care isi vor desfasura activitatea diversi operatori ce vor acoperi o arie foarte larga, de la farmacie sau banking pana la activitati sportive sau chiar o gradinita.