Dezvoltatorii si companiile imobiliare scot la vanzare la targul imobiliar national - tIMOn peste 250 de proiecte rezidentiale, totalizand mai mult de 15.000 de apartamente si vile noi, dintre care circa 50 de ansambluri sunt amplasate in zona centrala si ultracentrala din Capitala.

"Aceasta este cea mai mare oferta de locuinte reunita in cadrul unei expozitii de profil din ultimii 5 ani. La o medie de pret de 50.000 de euro pe unitate, toata oferta prezenta la tIMOn valoreaza 750 de milioane de euro. Ofertele exclusive, prezenta tot mai importana a finantatorilor si lansarile de noi proiecte au contribuit la pozitionarea tIMOn ca lider pe piata de profil. Acest lucru este dovedit si de faptul ca la editia din aceasta primavara, un numar mare de investitii noi vor fi lansate in premiera in Romania", a declarat, intr-un comunicat, Vlad Vlasceanu, directorul general al tIMOn, scrie Mediafax.

La editia din aceasta primavara a tIMOn vor partivipa peste 100 de companii imobiliare, precum si patru banci.
In premiera, exclusiv la tIMOn, vor fi lansate pe piata imobiliara 11 noi proiecte rezidentiale cuprinzand apartamente si vile, majoritatea in zone centrale si semicentrale din Bucuresti, cele mai cautate in ultimii doi ani de catre dezvoltatorii rezidentiali.

"Este primul targ cu ceamai mare oferta de locuinte in general, dar si cu cea mai mare oferta de locuinte ultracentrale, centrale si semicentrale. Din zona centrala- Unirii-Dristor-Mall Vitan- NervaTraian-Alba Iulia suntpeste 15 proiecterezidentiale, iar daca extindem spre Cotroceni, Herastrau, Aviatiei, Tineretului, Parcul Carol, Vitan - Mihai Bravu, 1 Mai, Titan - zone rezidentiale consecrate, mai intalnim alte 20-30 proiecte, deci putem spune ca cel putin 50 proiecte sunt amplasate in zone cetrale si ultracentrale. Este primul targ din ultimii 5 aniin care zona de Sud nu mai domina piata imobiliara", a precizat Vlad Vlasceanu.

Cea mai ieftina locuinta la bloc care poate fi cumparata la tIMOn este o garsoniera in Fundeni, disponibila la un pret de 17.600 de euro, fara TVA. La capitolul vile, cea mai ieftina oferta se afla in Corbeanca, respectiv 59.000 de euro + tva (pentru care se ofera drept bonus si un lot suplimentar de 500 metri patrati de teren). Cel mai scump apartament costa 155.000 euro, in timp ce pentru segmentul vilelor pretul maxim ajunge la 175.000 euro.

Citeste si:
Investitii de peste 200 de milioane de euro in proiectele imobiliare
tIMOn: Proiecte cu investitii...

Intre cele doua extreme, paleta de preturi pe care dezvoltatorii le anunta in aceasta primavara este extrem de variata. Astfel, un apartament de 2 camere in Bulevardul Basarabiei este scos la vanzare la 55.400 de euro+TVA, pret in care sunt incluse un loc de parcare si boxa, acelasi tip de locuinta, dar in Theodor Pallady costa 45.000 de euro+TVA, iar in Piata Sudului 39.900 de euro, TVA inclus. In zona Vitan-Mihai Bravu, un apartament cu doua camere se vinde mobilat la preturi de 54.000- 69.500 de euro, plus TVA.

La trei camere, preturile variaza de la 48.000 de euro pe Splaiul Unirii, la 83.000 de euro (loc parcare si boxa gratuit) in Bulevardul Basarabiei sau la peste 100.000 de euro in Dristor, Vitan-Mihai Bravu sau Tineretului. In ceea ce priveste vilele, o locuinta in 1 Decembrie se vinde cu 75.000 de euro, TVA inclus, una in Buftea cu 79.000 de euro, in timp ce in zona LaculTei-Floreasca, pretul urca la 170.000 de euro, plus TVA.

"Locuintele noi au preturi de vanzare aproape identice cu apartamentele vechi din zonele respective, iar pe fondul unei oferte diversificate, nu mai exista riscul exploziei de preturi", a adaugat Vlad Vlasceanu, directorul general al tIMOn.

Dezvoltatorii si companiile imobiliare vor acorda facilitati – mobila, locuri de parcare, boxe sau loturi de teren, incluse inpretul de vanzare al locuintei si discounturi considerabile – care ajung la cateva mii de euro, pe perioada targului.

Citeste si:
tiMOn: Israelienii de la Dimri International reiau noi investitii
tIMOn: Dezvoltatorul...

Targul Imobiliar National tIMOn incepe joi, 16 aprilie 2015, in pavilionul expozitional din Piata Constitutiei din Bucuresti si va fi deschis pana duminica, intre orele 10.00 - 20.00.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »Citeste si