Multe evenimente improbabile, poate subapreciate, ar putea avea consecinte semnificative asupra peisajului financiar pe masura ce ne apropiem de 2016, apreciaza analistii Saxo Bank. Ca intotdeauna, predictiile cuprind pietele si regiunile geografice in lung si-n lat; mergand de la intoarcerea drastica a petrolului la 100$ pe baril, la mult laudatii unicorni din Silicon Valley.

Previziuni Scandaloase

"Ne apropiem de finalul paraliziei de paradigma ce a dominat reactia politica la criza financiara globala. Relaxarea cantitativa si alte forme de interventie au esuat. China este in tranzitie, iar tensiunile geopolitice sunt mai complexe ca niciodata. Costul marginal al banilor creste, la fel si volatilitatea si incertitudinea. In acest context am stabilit previziunile acestui an.", spune Steen Jakobsen, economist sef la Saxo Bank.

Previziunile "scandaloase" ale Saxo Bank raman un exercitiu in gasirea a zece idei relativ controversate si fara legatura intre ele care ti-ar putea rasturna universul investitiilor.

Sursa foto: JrCasas / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri