Potrivit companiei de consultanta imobiliara Premier Estate Management, randamentul investitiei „buy-to-let” reprezinta valoarea chiriei primite, exprimata ca procent din valoarea proprietatii, fie inainte sau dupa deducerea costurilor de inchiriere, reparatii, asigurare a proprietatii etc. Randamentele variaza, in functie de tipul de proprietate, localizare, conditiile de piata si calitatea chiriasului.

„Cu randamente care pot sa depaseasca 7% pe an si o piata a chiriilor intr-o constanta dinamica, achizitia spre inchiriere a devenit o alternativa la plasarea banilor in depozite bancare sau fonduri de pensii, fiind considerata o investitie mai sigura si mai profitabila”, a declarat Andreea Comsa, CEO Premier Estate Management.

La momentul actual, datorita noului val de dezvoltari de birouri, cele mai profitabile zone din Capitala sunt Crangasi si Grozavesti. Cu un pret mediu pe metru patrat de 1.170 de euro, sub pretul mediu pentru apartamentele scoase la vanzare la nivelul Bucurestiului, apartamentele cu doua camere din zona ofera randamente de 7,5%, in vreme ce pe segmentul unitatilor cu trei camere, randamentul este de 7,1%. Intr-un top al celor mai profitabile zone, urmeaza Piata Victoriei, Vitan si Baneasa cu randamente foarte apropiate, toate in jurul valorii de 7%.

Sursa foto: Pixabay