[Infografic] Cati ani de munca valoreaza un apartament cu doua camere in cele mai importante orase din Romania

Locuitorii din Cluj-Napoca sunt romanii care trebuie sa munceasca cel mai mult pentru a-si putea achizitiona o locuinta, in medie, acestia fiind nevoiti sa plateasca echivalentul a 10 salarii anuale pentru un apartament cu doua camere.

Cu un salariu mediu net lunar de 3.026 lei (638 euro) si un pret mediu de 78.000 euro pentru apartamentele vechi cu doua camere, un clujean obisnuit ar trebui sa munceasca 10,2 ani pentru a-si putea achizitiona locuinta.

Clujul este deja al doilea cel mai scump oras imobiliar din Romania, aproape la egalitate cu Bucurestiul. Locuitorii Capitalei sunt insa avantajati de faptul ca salariul mediu net din oras este semnificativ mai mare decat in restul tarii (3.660 lei potrivit datelor INS), astfel ca un bucurestean ar trebui sa lucreze 7,3 ani pentru un apartament construit inainte de 1989. Pentru a-si cumpara insa un apartament nou cu doua camere, un locuitor al Bucurestiului ar trebui sa munceasca 9 ani de zile.

Cititi si: Harta preturilor la apartamente vechi si noi in Romania

Alte orase costisitoare din tara sunt Constanta si Oradea. Un constantean obisnuit ar trebui sa isi economiseasca salariul timp de 9,3 ani pentru un apartament vechi cu doua camere, in vreme ce in Oradea cifra scade usor, la 8,9 ani.

Citeste si:
TRANZACȚIE: Teren din zona Băneasa din Capitală cumpărat cu 2.400...
TRANZACȚIE: Teren din zona...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Cel mai ieftin oras din Romania, luand in calcul salariile si preturile apartamentelor, este Giurgiu, acolo unde o locuinta valoreaza 4,4 ani de munca. Giurgiu ocupa locul 18 in tara la capitolul salarii medii nete (2.340 lei) si este totodata unul dintre orasele cu cele mai mici preturi pentru apartamentele vechi (26.000 de euro – apartament cu doua camere).

Sursa date: Imobiliare.ro, INS, calcule wall-street.ro

Citeste si:
VIDEO Unde crește deșertul. Efectele schimbărilor climatice din...
VIDEO Unde crește deșertul....
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri