Locuitorii din Cluj-Napoca trebuie sa munceasca cel mai mult din toata tara pentru a-si permite achizitionarea unui apartament de doua camere in acest oras, avand in vedere salariul mediu din judet si pretul unui metru patrat construit.

Aproape 11 ani ar trebui sa munceasca un clujean cu venituri medii, economisindu-si intregul salariu lunar, pentru a-si permite sa cumpere un apartament cu doua camere (50 mp), potrivit calculelor wall-street.ro.

Clujul a ajuns cel mai scump oras din Romania in privinta pretului la apartamente (luand in calcul atat cladirile vechi, cat si cladirile nou construite), un metru patrat ajungand in prezent sa aiba un cost de 1.282 euro, arata datele furnizate de Imobiliare.ro.

Oras Ani necesari pentru achizitie
Salariu mediu Pret mediu apartament 2 camere
Cluj-Napoca 10,8 2.219 lei 64.100 euro
Constanta 9,5 1.869 lei 47.600 euro

Cititi articolul complet in Wall-Street PRO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri