Bitcoin a atins pragul de 50.000 de dolari, după luni în care a fost în scădere. Cea mai mare monedă digitală din lume, după valoarea de piață, a crescut la 49.821 dolari în New York, potrivit datelor Coinbase. Pe 22 august, s-a tranzacționat la un preț de 48.876 de dolari.

Redresarea vine după luni în care Bitcoin a tranzacționat la un preț cuprins între aproximativ 30.000 și 40.000 de dolari. Aceasta scăzuse de la un record de aproape 65.000 de dolari, la mijlocul lunii aprilie, scrie CNBC.

Ether, moneda legată de rețeaua blockchain Ethereum, a crescut, de asemenea, recent, ajungând la 3.295 dolari, potrivit Coinbase.

Adopția globală a criptomonedelor în rândul investitorilor individuali a crescut semnificativ în ultimul an, potrivit Chainalysis, o firmă de date blockchain. Aceasta s-a mărit cu aproximativ 881% în ultimul an.

Pe 22 august, plafonul global al pieței criptomonedelor a fost la 2,16 trilioane de dolari, potrivit datelor CoinGecko.com, iar volumul tranzacționării criptomonedelor în ultima zi a fost de 109 miliarde de dolari.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri