Cum arată portretul românului care face cumpărături cu cardul: lucrează în vânzări, urmărește publicitatea online, este interesat de gătit, medicină și merge în cel puțin o vacanță pe an. Conform studiului„Românii și plățile cu cardul”, marea majoritate a consumatorilor români care fac cumpărături cu cardul sunt angajați cu normă întreagă, după (64%), fiind urmați de pensionari (8.4%) și studenți (7.1%).

Studiul „Românii și plățile cu cardul” a fost realizat de Cognition prin intermediul GWI Consumer Insights pe un eșantion de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 – 75 de ani.

Principalele domenii în care activează această majoritate sunt cele ale serviciilor IT&Comunicații (6%), Transport, Logistică sau Distribuție (5.6%) sau Retail (5.4%). Zona de vânzări este cea în care se regăsesc cei mai mulți ca tip de activitate desfășurată (13.8%), urmată de cea de logistică (8.1%) și de cea de recrutare (6.7%). Sunt predominant persoane care își permit cel mult o vacanță pe an (53.4%), cei care alocă buget și cheltuie cu cardul pentru a achiziționa 2 vacanțe anuale fiind doar în procent de 33.4% în timp ce, din totalul consumatorilor care plătesc cu cardul din România, doar 6% planifică și achiziționează călătorii lunar.

Ca și tipologie de consumatori, majoritatea (36.1%) sunt angajați cu preocupări în zona de parenting, urmați destul de îndeaproape de cei care sunt genul spontan și care își asumă riscuri (28.5%) și, pe locul 3 ca incidență, la egalitate cu 24.8% de nativii tech și dependenții de mobil.

Românii care cumpără cu cardul urmăresc publicitatea online și TV, sunt influențați de reduceri sau extra-beneficii și vor produse de calitate

Studiul derulat de Cognition a relevat că atunci când vine vorba de plățile cu cardul, consumatorii români caută să achiziționeze produse de calitate ridicată (65%), urmate îndeaproape de produse care oferă recompense sau beneficii la achiziție, precum reduceri sau cadouri (43.3%), locul 3 al preferinței (39%) fiind ocupat de produse pentru care simt că au beneficiat de un nivel ridicat de serviciu clienți, ca principal factor determinant al achiziției.

Sunt interesați de achiziții din domeniile cooking, entertainment și healthcare, principalele cumpărături pe care le fac cu cardul fiind pentru gătit (63.8%), urmate de TV (61.9%), muzică (61.8), filme & cinema (58.2%), sănătate (57%) și călătorii (55.8%).

Înainte de a face achiziții cu cardul, 65% dintre consumatorii români se documentează online pentru a afla mai multe informații despre produs, 55.5% caută online cele mai bune oferte pentru produsele pe care și le doresc, în timp ce 50.4% consideră că îi definește cel mai bine faptul că sunt constant loiali brandurilor pe care le apreciază. În plus, 46.8% folosesc coduri de discount sau vouchere, iar 40.3% sunt înrolați și utilizează programe de loializare pentru a optimiza cumpărăturile făcute cu cardul.

În proporție aproape egală, consumatorii români care fac achiziții cu cardul urmăresc publicitatea TV (36,6%) și cea online, livrată de motoarele de căutare (36.1%), locul 3 fiind ocupat de reclame primite prin e-mail sau direct mailing direct de la companii (30.7%), de abia după aceea urmând publicitatea din cadrul filmelor sau emisiunilor (25.3%) și recomandarea directă de la familie sau prieteni (24.7%) în planificarea unor achiziții.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri