Cele mai ieftine asigurari de raspundere civila auto obligatorie (RCA) pentru un Logan de 1,4 litri valabile timp de un an se gasesc la Carpatica, Astra si Uniqa, potrivit datelor oferite de portalul RCA-Ieftin.ro.
De exemplu, un sofer in varsta de 25 de ani, care are permis de 5 ani si care conduce un autoturism Dacia Logan cu un motor avand o capacitate cilindrica de 1.390 de centimetri cubi si o putere de 55 Kw va plati anual pentru o asigurare RCA valabila timp de 12 luni o suma cuprinsa intre 245 si 1.124 de lei.

Potrivit tabelului de mai jos, cele mai ieftine asigurari RCA la 12 luni pentru un Logan de 1,4 litri se gasesc la Carpatica Asigurari, Astra Asigurari si Uniqa Asigurari, tariful fiind de sub 400 de lei. In acelasi timp, o polita incheiata la 6 luni la una dintre cele trei companii enumerate mai sus nu depaseste 200 de lei. Pe de alta parte, odata cu cresterea puterii motorului se majoreaza si valoarea primei de asigurare.

Din punct de vedere al criteriilor luate in calcul, aceasta plaja de tarife este valabila pentru o persoana fizica, fara daune provocate din 2009 si pana in prezent, neavand obligatii familiale si care nu beneficiaza de nici o reducere legala. La randul sau, autoturismul Dacia Logan de 1,4 litri este inmatriculat si nu este incadrat in sistemul bonus-malus, astfel incat, asigurarea sa suporte majorari de pret. De asemenea, destinatia masinii este pentru uz personal, iar proprietarul este domiciliat in Capitala.

Valoarea primei de asigurare creste insa pentru soferii care au la activ accidente si scade pentru cei care locuiesc in provincie sau conduc de mai mult de 5 ani, in special, in aceasta perioada de inceput de an cand asiguratorii vin cu reduceri de preturi sau diverse servicii promotionale pentru a-si atrage clienti pe segmentul RCA.

Astfel, Generali Asigurari ofera, de exemplu, pana la 25% reducere in cadrul unei campanii adresata proprietarilor auto care au cel putin un copil minor. La randul sau, compania Uniqa Asigurari isi fidelizeaza clientii cu reduceri de pret de pana la 35% la diverse produse de asigurare facultativa, pentru orice polita RCA incheiata.

Groupama Asigurari ofera, de asemenea, un card de asistenta rutiera, la incheierea unei polite RCA si tractare gratuita in caz de accident auto, iar BCR Asigurari permite plata RCA-ului in 6 rate, fara dobanda, clientilor care platesc cu cardul de credit BCR.

Si Omniasig a decis reducerea tarifelor la RCA, in medie, cu pana la 30-35% si in functie de profilul fiecarui sofer.

Citeste si: Cu cat platim mai putin pentru RCA anul acesta?


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri