Anvergura (inca) redusa a protestelor nu vor afecta in mod important business-urile din Romania, dar, in mod clar, nu au cum sa aduca ceva bun afacerilor din zona, este de parere Stephen Jones, manager expat la Adulmec.ro, firma care are sediul in centrul vechi al Bucurestiului.

Nu vad cum aceste proteste ar putea aduce ceva bun business-urilor, dar ma indoiesc ca impactul negativ va fi unul puternic, cel putin la anvergura de acum a protestelor. Atata timp cat demonstrantii raman non-violenti, nu ar trebui sa vedem probleme”, spune Jones.

Avand in vedere ca birourile companiei si apartamentul in care locuieste expatul sunt situate intre Universitate si Unirea, Stephen Jones a urmarit desfasurarea evenimentelor “pe viu”. “Nu urmaresc in mod frecvent canalele de stiri, dar am vazut pe Twitter si am aflat mai multe prin prieteni”.

Intrebat care considera el ca ar fi motivele protestelor, Jones spune ca privatizarea SMURD a fost “picatura care a umplut paharul”.

“Este insa foarte probabil ca motivul real sa nu fie o singura problema, ci acumularea frustrarilor si lipsa de incredere in guvernanti; majoritatea romanilor cu care vorbesc nu considera ca guvernul face ceea ce trebuie. Sunt doar un oaspete aici insa, deci nu am pretentia ca inteleg cu adevarat si complet problemele. Sper doar ca oamenii sa fie cat mai pasnici in proteste”, incheie expatul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Protestatari cer daune morale de 200.000 de lei de la Jandarmerie