Omul de afaceri Daniel Enache a cedat integral pachetul de 20% din actiunile detinute in reteaua de marketing afiliat 2Parale, in timp ce Dorin Boerescu si Radu Spineanu (prin firma care a operat business-ul initial – 2 Parale Online SRL) si-au diminuat participatiile. Nou intrat in actionariat este Stefan Iordache, fondatorul Leo Burnett Group.
Astfel, Boerescu (foto) detine dupa tranzactie 44% din proiect, 2 Parale Online 16% si nou-intratul Stefan Iordache, care este la Leo Burnett din 1994, detine 40%.

Decizia a fost luata in toamna lui 2011, in urma unor colaborari directe cu Stefan pe cateva proiecte, in care am vazut ca lucram bine impreuna, avem viziuni asemanatoare in privinta dezvoltarii marketingului digital si am decis ca ar fi o oportunitate buna sa ne asociem”, a declarat pentru wall-street.ro Dorin Boerescu, CEO la 2Parale care a tinut sa sublinieze ca nu este vorba de o vanzare ci de „un nou parteneriat si o schimbare de actionari” gandit astfel incat sa ii ajute sa accelereze dezvoltarea proiectului.

„Tranzactia ne asigura resurse financiare suplimentare precum si aportul strategic al lui Stefan, a carui experienta ne va ajuta sa ducem business-ul la nivelul urmator”, considera Boerescu.

Negocierile s-au purtat repede – in cateva luni de la abordarea subiectului pentru prima oara agreasera deja toate conditiile si planul ulterior.

Banii primiti vor fi folosit pentru dezvoltarea in continuare a 2Parale, in primul rand la nivel de platforma si aplicatii dar si din punct de vedere al echipei. „Pentru 2012 ne-am propus sa ne consolidam pozitia in Romania si Bulgaria, iar din 2013 este posibil sa ne extindem si pe alte piete”.

Intrebat daca deal-ul a adus profit partilor, comparat cu tranzactia ce a avut loc in 2009, Enache a evitat un raspuns direct spunand ca „toti am facut un deal bun, in concordanta cu cresterea business-ului in cei doi ani de cand am preluat majoritatea impreuna cu Daniel. Ma bucur ca el a avut incredere sa investeasca in 2009 alaturi de mine si ca acum a facut un exit profitabil”, spune Boerescu care indica astfel faptul ca iesirea i-a adus profit lui Daniel Enache.

Actualul CEO al companiei va fi in continuare axat 100% pe dezvoltarea 2Parale in timp ce Daniel Enache, cel mai probabil, va investi in alte proiecte online – Wall-Street.ro va reveni cu amanunte privind planurile antreprenorului.

La randul sau, noul actionar Stefan Iordache (foto dreapta) declara ca ”parteneriatul cu 2Parale reflecta orientarea spre digital pe care am setat-o inca de acum 2 ani ca directie strategica pentru Leo Burnett Group. Ne intregim astfel spectrul competentelor cu o platforma care va duce clientii ce investesc deja in promovarea brandurilor lor la nivelul urmator – marketing cu rezultate direct masurabile in vanzari”.

In 2011 2Parale.ro a generat peste 100.000 de vanzari magazinelor din retea, in valoare de peste 13.5 milioane lei (fara tva) - sau peste 3 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere de circa 3 ori fata de 2010.

Cifra de afaceri pentru 2011 a fost de circa 400.000 de euro, dupa un rezultat de 100.000 de euro in 2010. Portofoliul de advertiseri care deruleaza campanii in 2Parale include nume precum Altex, ClickShop, Groupon, TinaR, MyCloset, Fashion Days, Hostway, Nemira, Plafar, evoMag si Continental Hotels. Alte companii care fac marketing prin afiliere sunt eMag.ro sau PCFun.ro.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri