Oficialii celei mai mari retele au declarat, odata cu rezultatele financiare, ca profilele false se numara in zeci de milioane – intre acestea sunt incluse si profile de animale sau de persoane “suspecte”, scrie Guardian.co.uk.

Facebook are mai mult de 83 milioane de profile false, inclusiv milioane create pentru animale. Practic, aceasta pondere reprezinta 8,7% din numarul total de utilizatori.

Profilele false au fost clasificate in trei – cea mai mare, cu 46 milioane, sunt profile duble. Aproape 23 milioane sunt profile personale create “in numele” animalelor sau alte entitati non-umane. In final, profilele “suspecte” sunt in numar de 14 milioane – acele profile banuite ca ar incalca termenii si conditiile companiei, conturi care trimit spam.

In martie compania a oferit o preanaliza a acestor cifre, datele de atunci fiind insa mult mai mici – doar 50 de milioane de conturi false au fost depistate atunci.

Admiterea faptului ca aproape o zecime din profilele de pe Facebook sunt false vine intr-o perioada dificila pentru companie. Firma a inregistrat o scadere a actiunilor de aproape 50% fata de momentul listarii. http://www.wall-street.ro/articol/New-Media/135317/facebook-continua-declinul.html


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si