Una dintre cele mai notabile initiative din mediul antreprenorial romanesc, VentureConnect a ajuns la cea de-a sasea editie si se va desfasura pentru prima data intr-o locatie foarte apropiata comunitatii antreprenoriale, HUB Bucuresti.

Antreprenorii care doresc sa isi prezinte afacerea in fata unora dintre cei mai importanti investitori din Romania si Europa de Sud-Est isi pot depune proiectele pana vineri, 16 noiembrie.

“VentureConnect este un proiect in care am avut multa incredere de la bun inceput, iar dupa doi ani de la lansare, prin eforturile depuse de colegii din Boardul Fundatiei, ne-am propus sa ne autodepasim cu fiecare intalnire. Pana in prezent, VentureConnect a facilitat doua investitii importante si a deschis totodata drumul catre comunitatea investitorilor a peste 70 de proiecte antreprenoriale“, mentioneaza Orlando Nicoara, general manager Mediafax Group si membru in boardul VentureConnect.

VentureConnect este prima initiativa din Romania care aduce laolalta antreprenori si potentiali investitori din domeniul IT / tehnologie/ online si care a evoluat in ultimul an de la un eveniment de tip match-making la o intreaga platforma de sprijin pentru antreprenori si facilitare a identificariide oportunitati de finantare. In 2012 au avut loc 4 sesiuni Venture Mentoring si alte 8 sunt programate pana la finalul acestui an. Venture Mentoring este este un program de intalniri lunare intre antreprenorii ce au nevoie de mentorat si membri sau invitati ai Boardului VentureConnect, ce folosesc experienta si cunostintele dobandite pentru a-i indruma si sfatui.

Citeste si:

„Spre deosebire de alte editii VentureConnect, pentru evenimentul din toamna aceasta avem deja inscrieri, fapt care ne demonstreaza ca platforma pe care am construit-o este o investitie eficienta intr-o comunitate antreprenoriala tot mai puternica si mai activa, care pe zi ce trece devine mai inovatoare si mai competitiva, spuneDragos Roua, antreprenor online si membru in BoardulVentureConnect.

Alaturi de VentureConnect si sesiunileVenture Mentoring, in luna septembrie 2012 se va lansa si comunitatea Angel Connect, prima de acest fel din Europa de Sud Est, mizand totodata si pe cresterea si educarea comunitatii de business-angels.

In cadrul intalnirilorVentureConnect de pana in prezent, 60 de companii si-au prezentat planul de afaceri in fata a peste 200 de posibili investitori.