VentureConnect, initiativa demarata la inceputul anului 2010, a ajuns la cea de-a cincea editie, iar antreprenorii care doresc sa isi prezinte afacerea in fata a peste 40 de investitori din Romania, Bulgaria sau Polonia isi pot depune proiectele pana la sfarsitul acestei saptamani. Alaturi de intalnirea traditionala de pitching VentureConnect, cea de-a doua parte a zilei va continua cu o conferinta dedicata oamenilor de afaceri romani interesati de posibile investitii in proiecte antreprenoriale din zona IT, technologie si on-line: Angel Connect.

Printre investitorii internationali confirmati se numara: Andreas Cser (Director Fraser Finance), Alexis Bonte (CEO eRepublik Labs Limited), Ondrej Bartos (Partner & Chairman of the Board at Credo Ventures), Gwidon Humeniuk (Member of the Board at Xevin Investments), Maxim Gurvits (New Europe Corporate Advisory), precum si business-angels romani.

„Succesul unei companii se bazeaza pe dezvoltarea produsului, care sunt obiectivele de business, precum si pe intelegerea deplina a pietei careia i se adreseaza. Cum tehnologia sau modul de a gandi o afacere pot fi invatate sau instruite, produl realizat de antreprenori are o valoarea experimentala: implica iteratii, esecuri sau multiple repozitionari. Insa, pentru a contura o afacere scalabila apreciata local dar si in mediul international, antreprenorii au nevoie de un ecosistem matur”, considera Maxim Gurvits, Investment Banking Associate la New Europe Corporate Advisory.

Pana in prezent s-au finalizat doua investitii semnificative: in 2011 proiectul www.tjobs.ro, platforma de recrutare online ce a atras finantare din partea lui Andreas Cser (business-angel Frasier Finance), Alexis Bonte si Fundatia Post-Privatizare, iar BITTNET Systems, companie ce activeaza in sectorul de Network Training din Romania, a anuntat la inceputul anului 2012 primirea unei investitii din partea lui Razvan Capatina, business-angel roman.