Smart Bill, solutia romaneasca de facturare folosita de peste 20.000 de companii, anunta atragerea unei investitii de tip angel-investment de pana in 100.000 de euro, din partea lui Lucian Todea, business-angel roman si fondatorul ITNT. Compania ITNT este cunoscuta la nivel mondial prin prisma celui mai de succes produs al acesteia: soft32.com.

Investitia va fi fructificata pentru lansarea Smart Bill pe piata internationala in tarile vorbitoare de limba engleza prin conturarea unor diferentiatori cheie pentru fiecare cultura in parte. wall-street.ro scria anterior de intentiile actionarilor Smart Bill de a ceda o parte din companie.

„Dupa ce in luna aprilie anuntam formarea unui Board of Investors din care face parte si Radu Georgescu, antreprenor in serie si investitor, a venit momentul sa trecem la nivelul urmator in dezvoltarea Smart Bill: extinderea pe piata internationla. In acest sens, primele piete pe care le vizam sunt Statele Unite si India”, mentioneaza Radu Hasan (foto), Co-Fondator si CEO Smart Bill.

Aportul financiar adus de infuzia de capital, cat si implicarea activa a investitorului Lucian Todea in deciziile strategice de management ale companiei precum si experienta de business in mediul international a lui Radu Georgescu, asigura companiei o noua directie de dezvoltare.

Lucian Todea este Fondatorul ITNT, companie despre care a scris anterior si wall-street.ro. ITNT este una dintre cele mai de succes initiative antreprenoriale din Romania in domeniul IT, Lucian fiind si dezvoltatorul platformei de distributie software soft32.com.

Lansata in 2003, ITNT a devenit in doar 3 ani de la infiintare una dintre cele mai importante companii de profil din Romania potrivit "Anuarului de business al Romaniei - Cei mai mari jucatori din economie", editiile 2006-2012. La nivel mondial, reputatia platformei o precede pe cea a companiei ITNT, prin prisma celor peste 100.000 de aplicatii de Windows, Mac si Mobile, dar mai ales a celor peste 500 milioane de vizitatori unici de la lansare si pana in prezent.

"Cred cu tarie ca orice idee care si-a dovedit valoarea merita un sprijin in momentul oportun, mai ales cand obiectivul este extinderea pe piata internationala. De aceea, decizia de a investi in Smart Bill a venit in mod natural, avand in vedere faptul ca vorbim de o alta initiativa antreprenoriala de succes, cu capital 100% romanesc, care a devenit liderul de piata in Romania pe segmentul programelor de facturare si gestiune", a declarat Lucian Todea, fondator ITNT si Angel Investor al Smart Bill.

Tranzactia in urma careia Lucian Todea detine 5% din actiunile Smart Bill a fost realizata cu ajutorul Biris Goran (www.birisgoran.ro), societate care ocupa o pozitie de top in clasamentul firmelor de avocatura din Romania i care este recunoscuta in industria IT/online pentru asistenta acordata unor investitori si antreprenori in numeroase tranzactii sonore, dar si pentru facilitarea investitiilor din domeniu prin initiativa VentureConnect (www.ventureconnect.ro). Ana Maria Andronic a condus echipa dedicata acestei tranzactii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri