Ziua de luni a marcat cele mai mari cheltuieli online din istorie, americanii folosindu-se de tablete si smartphone-uri pentru face cumparaturi indiferent unde s-ar afla, potrivit firmei de cercetare a pietei ComScore.

In primele 26 de zile ale sezonului de cumparaturi de sarbatori, cheltuielile de retail online au atins 16,4 miliarde de dolari, fiind in crestere cu 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Comoditatea oferita de dispozitele mobile, in special de tablete, stimuleaza vanzarile unor retaileri online precum Amazon si EBay. Cumparatorii nu au mai asteaptat Black Friday pentru achizitii, pe care le-au inceput inca de joi seara, astfel ca vanzarile pe Internet ar putea atinge in acest sezon 43,4 miliarde de dolari, respectiv 10% din cheltuielile de retail din SUA, excluzand benzina, alimentele si masinile, potrivit ComScore.

Peste 18% din cumparatori au folosit un aparat mobil pentru a accesa un site de retail in Cyber Monday, cu 70% mai multi fata de 2011, potrivit unui raport al IBM.

Vanzarile prin aparatele mobile aproape s-au dublat si au reprezentat 13% din achizitiile totale pe web.
Amazon a realizat in Cyber Monday vanzari in crestere cu 42% fata de anul trecut, in timp ce vanzarile EBay au urcat cu 55%.

In cazul EBay, cea mai aglomerata zi a fost insa cea de duminica, dovedind ca utilizatorii de aparate mobile renunta la traditia de a cheltui cel mai mult in Black Friday si Cyber Monday.