Victor Ponta citeaza pe pagina sa pe Hannes Swoboda, liderul Grupului Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, spunand “sper ca presedintele Basescu va accepta rezultatul alegerilor din Romania”.

In urma cu 10 ore, Ponta “arbora” steagul Romaniei pe Facebook, scriind deasupra lui “Multumim pentru incredere. Impreuna facem ROMANIA PUTERNICA”. Comentariul cel mai apreciat langa acest post este “AM INVINS!!!! FELICITARI!!! I-AM CIURUIT!!!”. Altcineva isi exprima speranta ca “de azi, fara politica, fara aroganta, doar administratie si economie, asa sper eu!!!”.

Inainte de a afla rezultatul alegerilor, Ponta scria pe Facebook “Multumesc tuturor romanilor care au participat la vot si care si-au exprimat optiunea politica. Le multumesc in special celor care au avut incredere in USL si au votat cu gandul la un viitor mai bun si nu la trecut”. Dupa aflarea rezultatelor, premierul a postat o fotografie cu USL asupra careia scria “Am invins! Victoria este a noastra!”.

Presedinte tarii, Traian Basescu, a incercat prin mai multe postari succesive sa cheme oamenii la vot. Reactiile cititorilor au fost foarte impartite – de la “Asta imi aduce aminte de un alt citat a lui Basescu: «Nu mergeti la vot, numai asa serviti Romania!» la “Am incredere in tenacitatea dvs!”. Majoritatea comentariilor sunt insa negative, cititorii “taxand” politica presedintelui.

Vineri, presedintele tarii a scris pe Facebook "O si0gura mentiune: m-as bucura mult daca viitorul premier ar fi si un om cu experienta in administratia centrala, sa mai fi condus un Guvern, o structura la nivel central. Va doresc o duminica placuta si va doresc sa votati cum credeti ca este bine pentru Romania".

Putin probabil ca voturile sa fi fost pe placul presedintelui. Dupa alegeri, pe pagina sa de Facebook nu a mai fost postat niciun rand pana la ora aparitiei articolului.

Elena Udrea a transmis si ea un mesaj, un atac direct la adresa USL. “Ma bucura scorul pe care l-am obtinut azi la Roman. Conform numaratorii realizate de ARD Roman, am obtinut 41, 38% (11.946 din voturi), iar contracandidatul meu a obtinut 44,96% - 12.979 voturi. In ciuda masurilor dure de austeritate asumate de guvernul din care am facut parte, numarul de voturi a fost mai mare decat cel din 2008. Dupa o campanie mizerabila din partea USL, pot spune cu satisfactie ca sunt deputat de Roman si Ion Creanga”[…] “Asa cum am promis, promit sa duc la indeplinire toate promisiunile din campanie”.

Majoritatea comentatorilor o felicita pe Elena Udrea pentru mandat, desi partidul de care apartine a pierdut alegerile.