Yahoo negociaza cumpararea a 75% din platforma video online Dailymotion

Grupul american Yahoo! se afla in negocieri pentru a achizitiona de la France Télécom-Orange 75% din platforma video online Dailymotion, a anuntat miercuri cotidianul Wall Street Journal, citand surse implicate in acest dosar, informeaza AFP.

Aceasta va fi prima achizitie majora pentru Yahoo! de la numirea in functia de director general, vara trecuta, a Marissei Mayer. Tranzactia i-ar pemite grupului american sa isi consolideze pozitia in domeniul fisierelor video online in afara Statelor Unite, pe un segment in care grupul spera sa creasca tot mai mult, precizeaza aceeasi publicatie, conform Mediafax.

Achizitia, despre care se spune ca nu este iminenta, ar avea la baza o evaluare a valorii de piata a platformei Dailymotion la circa 300 milioane de dolari. Yahoo! ar putea in viitor sa achizitioneze si restul de procente din aceasta companie.

France Télécom-Orange si-a crescut in ianuarie participatia in platforma Dailymotion, de la 49% la 100%, insa, potrivit unei surse, grupul francez Orange s-ar afla in cautarea unui partener american pentru a imparti capitalul platformei.

Nici Yahoo!, nici Dailymotion nu au comentat pentru moment aceste informatii.

Dailymotion este un mic concurent al site-ului YouTube, care apartine gigantului american Google. Potrivit cabinetului comScore, 2,5 miliarde de fisiere video sunt vizionate in fiecare luna pe YouTube.

Compania nu a fost cotata la bursa si din acest motiv nu este obligata sa comunice rezultatele sale financiare, insa a precizat ca beneficiile sale au crescut cu 55% anul trecut.

France Télécom-Orange a investit in total 168 de milioane de dolari pentru a achizitiona platforma Dailymotion.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri