Contul de Twitter al castigatorului alegerilor prezidentiale de duminica din Venezuela Nicolas Maduro si cel al Partidului Socialist Unificat din Venezuela (PSUV) au fost piratate, a denuntat directorul sau de campanie, Jorge Rodriguez, relateaza AFP, citat de Mediafax.
"Contul presedintelui nostru a fost piratat, candidatul patriei, fiul lui (Hugo) Chavez, Nicolas Maduro, contul Partidului Socialist Unificat din Venezuela si contul surorii noastre jurnaliste Teresa Maniglia de asemenea", a afirmat Rodriguez intr-un apel telefonic catre postul televiziunii oficiale VTV.

Pe conturile @NicolasMaduro, @PartidoPSUV si @tmaniglia, atasat de presa al presedintiei, au aparut mesaje precum: "Fraude electoral by @lulzsecperu #hacked" ("Frauda electorala de catre @lulzsecperu #piratat") sau "HACKED BY @LUZLSECPERU" ("PIRATAT DE @LUZLSECPERU), la cateva minute de la inceperea inchiderii birourilor de vot, la ora locala 18.00 (01.30 ora Romaniei).

Contul lui Maniglia a fost restabilit rapid, dar au fost atacate si alte site-uri ale puterii, precum nicolasmaduro.org.ve si maduro.org.ve.

Rodriguez a asigurat ca atacurile au fost comise de persoane "fara scrupule, de catre promotorii razboiului murdar elaborat de la Bogota, o campanie care (...) a incercat sa tulbure panorama electorala".

Aceasta actiune "este o dovada in plus a imensei disperari (a taberei adverse), vrem sa lansam un apel, in special catre echipa de campanie antichavista, sa-si pastreze calmul", a adaugat el.

Nouasprezece milioane de venezueleni au fost chemati la urne duminica pentru a-l desemna pe succesorul fostului presedinte Hugo Chavez, decedat din cauza cancerului la 5 martie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri