Microsoft si Facebook au publicat saptamana trecuta informatii similare legate de datele cerute de autoritatile americane vizand cele doua subiecte, relateaza Reuters.

“Am cerut permisiunea Guvernului SUA de a prezenta numarul de solicitari primite referitoare la securitatea nationala, dar si cum ne ocupam de acestea. Avem confirmarea acestora de a impartasi aceste informatii”, a declarat gigantul american.

Intr-o declaratie publicata pe site-ul companiei, Apple a precizat ca intre 1 decembrie 2013 si 31 martie 2013 a primit informatii de pe circa 10.000 de dispozitive si conturi venite dinspre autoritati federale, de stat sau locale de pe teritoriul SUA.

Cea mai populara solicitare a venit din partea politistilor care investigau furturi si crime, cautau copii disparuti sau a oamenilor care voiau sa isi puna capat zilelor, a mai precizat compania.

Apple a dat asigurari insa ca “aplicatii precum iMessage sau FaceTime sunt protejate si codificate, astfel incat toti utilizator pot avea siguranta ca nu sunt urmariti”.