Facebook nu a oferit date despre utilizatori autoritatilor turce in timpul tensiunilor ce persista in regiune, a subliniat joi cea mai mare retea sociala.

Comentariile Facebook vin dupa ce un ministru al guvernului turc a pretins ca Facebook “coopereaza cu statul” in timp ce Twitter refuza sa ofere date despre utilizatori.

“Facebook nu a oferit informatii despre utilizatori catre autoritatile din Turcia. Si, general vorbind, respingem orice cereri de informatii de la autoritatile turce si le redirectionam catre organismele abilitate, daca nu pare ca sunt in pericol vieti omenesti sau sunt in pericol copii – acestea au reprezentat insa doar o fractiune mica din totalul cererilor primite”, au replicat oficialii Facebook.

Compania s-a aratat ingrijorata de o potentiala lege prin care companiile sa fie obligate sa ofere guvernului turc informatii despre utilizatorii din tara respectiva. “Ne vom intalni cu reprezentanti ai guvernului turc atunci cand vor vizita Silicon Valley saptamana aceasta, si intentionam sa ne exprimam ingrijorarea privind aceste propuneri legislative”.

Presa internationala raporteaza de asemenea ca autoritatile turce au cerut Twitter sa deschida un birou in tara pentru a facilita cooperarea intre serviciul de microblogging si Guvern. Primul ministru al Turciei, Tayyip Erdogan, a numit anterior Twitter ca fiind “un blestem” plin de minciuni.

Legiuitorii din Turcia cer reguli mai stricte privind utilizarea social media in timpul protestelor violente din tara.

Facebook si Twitter au reprezentat un refugiu pentru turcii ce au dorit o platforma pe care sa isi exprime frustrarile si sa trimita mesaje catre un numar mare de oameni, fara sa poata fi cenzurati. Retelele sociale au devenit din ce in ce mai importante, servind ca platforme de comunicare extrem de importante pentru turci, avand in vedere ca media locala nu a transmis decat mesaje trunchiate.

Refuzul Facebook de a oferi informatii catre guvernul turc vine pe fondul suspiciunilor privind o posibila cooperare a celei mai mari retele sociale cu Agentia de Securitate a SUA.

Ar trebui ca Facebook si Twitter sa colaboreze cu guvernul turc? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri