eMag isi continua dezvoltarea prin deschiderea unui hub de programare in Craiova. Acesta este primul centru de dezvoltare al retailerului online din afara Bucurestiului.
“Sunt multi tineri talentati in tara si de aceea am vrut sa punem bazele unor centre de programare si in teritoriu. Avem multe proiecte la care lucram, dar si mai multe inca in asteptare pentru care vrem sa aducem forte proaspete”, spune Irina Mincinopschi, HR manager eMag.

Din 2010 pana azi, departamentul de software development al eMag a crescut de 10 ori ca numar de angajati, compania recrutand in mod constant specialisti in PHP, Linux si alte tehnologii web.

“eMag este o companie de tehnologie, cel putin in egala masura cu cea in care este un retailer. Ritmul in care ne dezvoltam, pietele diferite pe care vrem sa intram si proiectele pe care le avem - toate acestea ne-au facut sa fim mereu in cautare de cat mai multe talente pe partea de programare. Avem planuri cel putin ambitioase iar ca sa le ducem la capat cea mai buna optiune pentru noi este sa angajam cei mai buni programatori", spune Radu Apostolescu, vicepresedinte si director de dezvoltare eMag.

Anual, peste 1.000 de CV-uri de programatori trec prin departamentul de HR.

“Lucram cu cateva firme recrutare de la care am primit multe CV-uri ale unor oameni foarte buni, care nu vroiau relocare in Bucuresti. Asa am inceput sa luam in calcul deschiderea unor centre locale de dezvoltare, in diferite parti ale tarii. Pe primul dintre acestea l-am deschis la Craiova fiindca am gasit aici mult potential si pentru ca am vrut ca, intr-o prima faza, sa fim aproape de Bucuresti pentru a testa modalitatea de lucru”, spune Irina Minicinopschi, director de resurse umane al eMag.

Dupa Craiova, cel mai probabil vor urma alte asemenea centre de programare, in diferite puncte din tara.

“Ne intereseaza in acelasi timp si sa punem bazele unor parteneriate cu universitatile din Bucuresti cat si din tara”, adauga Mincinopschi.

Centrul eMag din Craiova va debuta cu o echipa de 7 programatori care vor lucra la platforma Marketplace si la alte proiecte interne de dezvoltare. Pana la sfarsitul anului se prognozeaza ca echipa din Craiova va ajunge pana la 18-20 de angajati.

“Avantajul nostru principal, care ne va permite sa lucram cu echipe de programatori aflate oriunde in tara, este axarea pe metodologii agile de programare”, spune Tudor Manea, director de dezvoltare IT si software la eMag.

” Vom lucra in echipe standard de 6-7 oameni, fiecare echipa fiind responsabila de un anume produs de business.”

Si recrutarile din Capitala vor continua, echipa de dezvoltare de software a eMag fiind intr-o crestere accelerata pentru a acoperi proiectele de business implementate de companie in urmatoarea perioada.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri