Alibaba s-ar putea lista pe bursa din SUA. Cel mai valoros IPO dupa Facebook

Alibaba Group Holding, cea mai valoroasa companie de eCommerce din China, ar putea sa se listeze pe bursa din SUA dupa ce nu a cazut de acord cu bursa din Hong Kong, conform unor persoane familiare cu situatia, citate de presa internationala.

Deal-ul, care ar putea evalua compania la 70 mld. de dolari sau mai mult conform estimarilor analistilor, ar putea fi cel mai mare dupa IPO-ul Facebook de anul trecut si va testa apetitul investitorilor pentru piata din China. Listarea va fi mai mare decat ce a Twitter.

Listarea Alibaba pe New York Stock Exchange sau Nasdaq Stock Market ar putea avea loc cel mai devrme la inceputul anului viitor.

Pierderea IPO-ului Alibaba este o lovitura puternica pentru piata de capital din Hong Kong care, in ultimii doi ani, incearca sa isi recapete statutul din 2011.

Citeste si:
Fa-te frate cu dracul pana...: Amazon deschide magazin pe Alibaba
Fa-te frate cu dracul...
Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri