Desi industria aeriana nu trece printr-o perioada tocmai favorabila, oferta de locuri de munca pe aceasta piata are un caracter constant, fara fluctuatii majore. Anual, companiile aeriene recruteaza peste 500 de insotitori de zbor din Romania, pentru care aplica peste 6000 de persoane, conform statisticilor oferite de site-urile de recrutare.

Aceste date le-au facut pe doua tinere pasionate de zbor, cu experienta de peste cinci ani in presa online si organizare de evenimente corporate, sa lanseze un proiect care sa sprijine pe alti pasionati sa urmeze o cariera de stewarzi.

In spatele proiectului se numara Anca Dumitrescu (foto jos) care a terminat Facultatea de Jurnalism, a lucrat in presa online cinci ani ca director editorial la AvocatNet.ro si in prezent este managing partner Papion PR&Events.

Georgiana Ene este asociata ei, tot absolventa de Jurnalism. Ea a absolvit cursurile de pregatire pentru insotitori de zbor si a obtinut licentele necesare practicarii acestei profesii. Are experienta in media si organizarea de evenimente corporate.

„Spre deosebire de ce se intampla in afara, unde o astfel de platforma reprezinta principalul instrument de informare pentru cei care vor sa urmeze o cariera in aviatie, in Romania informatiile pe acest subiect sunt putine si disparate pe diverse website-uri. Ne-am propus ca prin aceasta platforma sa usuram comunicarea intre scoli de aviatie/companii aeriene si cei care isi doresc o cariera in domeniu, atat prin intermediul continutului pe care il vom furniza, cat si prin intalnirile si workshopurile pe care le planuim”, spune Anca Dumitrescu.

In prezent, proiectul se finanteaza din resursele tinerelor, urmand ca in viitor banii sa vina din evenimente, publicitate online, cursuri de perfectionare si servicii conexe, spun ele.

In prezent, la doar cateva luni de la lansare, Vreausafiustewardesa.ro are o echipa de cinci oameni – doi manageri, un coordonator editorial, un specialist in marketing si un coordonator pe zona de evenimente.

Principala provocare

Principala provocare pentru partea de online a proiectului este ca platforma sa devina un catalizator de informatii utile pentru persoanele care isi doresc sa faca parte din echipajul de cabina al unei aeronave.

„In prezent, aceste informatii sunt disparate atat in mediul on-line cat si in cel off-line (diverse carti, ghiduri etc). Din acest motiv, persoanele interesate de aceast domeniu sunt nevoite sa isi culeaga informatiile de pe forumuri, site-urile scolilor si companiilor aeriene, ziare sau bloguri si nu pot avea certitudinea ca datele sunt intotdeauna corecte. Obiectivul nostru este sa unim informatiile intr-o singura platforma, astfel incat sa devina un instrument util si usor accesibil pentru publicul tinta. De altfel, credem ca ar putea fi de folos si o brosura online care sa adune informatiile necesare unei cariere in acest domeniu”, puncteaza, la randul ei, Georgiana Ene.

In ceea ce priveste componenta offline, ele isi propun sa aduca la evenimente oameni cu experienta bogata in domeniu, care sa poata oferi o imagine completa asupra meseriei de insotitor de zbor.

Este posibil deci ca, in viitor, pe langa multiplele evenimente pe New Media, IT&C, turism sau diferite targuri, sa asistam la o piata a evenimentelor aeronautice. Printre invitati, tinerele iau in calcul atat „reprezentanti ai scolilor de aviatie sau ai companiilor aeriene, cat si stewardese de cariera sau specialisti HR care, prin experienta acumulata de-a lungul vremii, pot impartasi informatii valoroase despre acest domeniu”.

Cum ti se pare initiativa celor doua? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri