Lantul de magazine detinut de Wal-Mart a lansat saptamana aceasta un deal ce oferea cumparatorilor vouchere de 50 de lire.

Cei ce cauta chilipiruri au profitat rapid de eroarea companiei, adaugand rapid cumparaturi in valoare de 50 de lire. Mai mult, stirea a fost transmisa imediat pe Twitter si website-ul Asda “a picat” ca urmare a traficului foarte ridicat.

Nu a durat insa mult pana cand Asda – al doilea cel mai mare lant de magazine de alimente din Marea Britanie – a realizat greseala, si a inceput sa anuleze comenzile care includeau voucherele respective.

Vineri dimineata, un purtator de cuvant al supermarket-ului a declarat catre CNBC ca NU va onora nicio comanda care a folosit acele “vouchere gresite”.

“Suntem constienti ca a fost o eroare cu voucherele noastre online si lucram pentru a o adresa”, a spus purtatorul de cuvant. “Un numar mic de clienti a profitat de aceasta eroare si a primit mai multi bani decat ar fi trebuit”.

Andrew Stevens, analist pe retail la Verdict Research, specializat in mancare si legume, a subliniat ca Asda are dreptul complet de a retrage oferta si a anula comenzile – in ciuda trimiterii mail-urilor de confirmare.

Citeste si:

Sunt sigur ca cei care au facut comenzi pe baza voucherelor nu au fost foarte dezamagiti – probabil doar isi incercau norocul”, a spus acesta pentru CNBC.

Cu toate acestea, nu toti consumatorii s-au aratat incantati si doresc sa boicoteze supermarket-ul pe social media.

Cu toate acestea, Stevens considera ca acest incident nu va afecta compania pe termen lung.

Unii cumparatori, pe de alta parte, sunt optimisti si spera sa primeasca comenzile, neprimind niciun mail din partea Asda.

In Romania au fost mai multe cazuri de “preturi gresite”, wall-street.ro analizandu-le pe acestea in articolul “"Bagatela la cutie" sau mirajul preturilor gresite: ce se intampla cand cumperi o plasma cu 80 de lei".