“Urmarim exclusiv startup-uri din zona de online sau a aplicatiilor mobile. In prezent insa, ne axam pe propriile idei dar suntem deja in discutii cu start-up-uri terte. XL Ventures va fi capabil sa atraga si sa implementeze ideile altora intrucat vom fi deschisi pentru oportunitatile de a oferi atat sprijin financiar, cat si expertiza tehnica si acces catre pietele din vest”, spune, pentru wall-street.ro, Tudor Cobalas, unul dintre fondatorii companiei.

XL Ventures se va lansa in luna noiembrie si pentru inceput va avea urmatoarele proiecte:

DTM Tool - aplicatia de testare functionala, mysnooze - aplicatie prin care calatorii isi pot exprima preferintele hoteliere inainte de cazarea lor la hotelurile aferente si Futureideas.eu - competitia tezelor academice prin care dorim sa identificam urmatorii antreprenori din Europa cu potential.

In urmatoarele luni, compania va mai anunta inca trei concepte mobile.

Pe plan local, compania a dezvoltat aplicatia Gropometru.ro, gratuita pentru Android si iOS.

Citeste si:

“Cu Gropometru dorim sa salvam suspensia masinilor utilizatorilor, dar si sa imbunatatim infrastructura rutiera. Pentru urmatoarea perioada vom lansa 3 aplicatii mobile: una care rezolva problema administrarii fortei de munca temporara, problema cu care se confrunta companii din domeniul retail. In acelasi timp, pregatim o aplicatie simpatica pentru verificarea valorii cursei cu taxiul si o alta aplicatie pentru industria HoReCa”, spune Cobalas.

Aplicatia a atras peste 10.000 de download-uri – 6.500 pentru Android si 3.600 pentru iOS.

Reprezentantul XL Team spune ca, in viitor, este posibil ca aplicatia sa se sincronizeze cu autoritatile municipiilor pentru ca acestia sa si rezolve, efectiv, gropile identificate prin aplicatie. Pentru acest lucru insa este nevoie de o deschidere din partea autoritatilor, “deschidere care va veni cand vom ajunge din punct de vedere tehnic la ceea ce ne-am propus. Mai avem nevoie de validari si confirmari din partea utilizatorilor pentru a ajunge in punctul in care sa ne sincronizam”.

Provocarile pe care le intampina dezvoltatul sunt gasirea de candidati care sa fie proactivi, creativi si determinati si, pe langa acest lucru, ciclul de vanzare al unui proiect in Romania este cateodata dublu fata de Olanda.

Echipa XL Team din Romania are 24 de programatori, la care se adauga trei persoane pe zona de administrare. La sfarsitul anului, compania va avea 30 de angajati, cresterea fiind in corelatie cu cererea pe care o are firma din partea clientilor olandezi.