Agentia americana pentru Securitatea Nationala (NSA) a colectat date despre persoane care acceseaza site-uri cu continut pornografic, in cadrul unui plan de discreditare a unor musulmani radicali, arata documente oferite de transfugul Edward Snowden, citate de site-ul ziarului Huffington Post si date publicitatii de Mediafax.

Documentele arata ca NSA recurge la metoda aflarii "vulnerabilitatilor personale" pentru a distruge credibilitatea, reputatia si autoritatea unor personalitati.

Printre "vulnerabilitatile" cautate de agentii NSA se numara accesarea materialelor cu continut online si utilizarea unui limbaj vulgar in discutii online cu tinere femei, conform documentului datat 3 octombrie 2012.

Niciunul dintre cei sase musulmani vizati de acest plan al NSA nu este suspectat de implicare in activitati teroriste. Persoanele vizate de campania de discreditare nu sunt cetateni americani, dar au drept de rezidenta in Statele Unite.
"Scandalul legat de activitatile NSA capata o turnura periculoasa", afirma Ben Wizner, director in cadrul organizatiei americane pentru libertati civice ACLU.

Uniunea Europeana a avertizat, marti, ca ar putea anula actualul acord UE-SUA privind protejarea datelor personale, denumit Pactul "Safe Harbour". Acordul le permite companiilor americane din domeniul tehnologiei informationale precum Google, Facebook si Microsoft sa opereze pe piata europeana fara a fi monitorizate de institutiile comunitare. Insa UE a amenintat ca ar putea renunta la acest acord daca Washingtonul nu modifica procedurile de tratare a datelor personale ale cetatenilor UE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri