Netflix isi pregateste lansarea in sase tari din Europa

Platforma online americana Netflix va lansa serviciul de difuzare de filme si productii TV in sase tari europene, printre care Franta si Germania, ca parte a unui plan de expansiune pe noi piete.

Netflix a anuntat la inceputul anului ca planuieste sa isi extinda prezenta in Europa, insa nu a specificat catre ce zone se va indrepta. Compania cu sediul in California a anuntat, miercuri, ca serviciul va fi introdus in Austria, Elvetia, Belgia si Luxemburg, informeaza BBC.

Astfel, compania va oferi in aceste tari atat productii hollywoodiene, cat si seriale de nivel local sau international. Planurile includ si introducerea unor productii originale marca Netflix, cum ar fi “House of Cards”, in tarile in care drepturile de difuzare permit acest lucru. Detaliile privind programele de difuzare si costurile acestora vor fi anuntate la o data ulterioara.

Netflix are in prezent 48 de milioane de clienti care sunt abonati din peste 40 de tari. Mai mult de jumatate din totalul acestora, adica 35,7 milioane de abonati, sunt din Statele Unite, acolo unde Netflix domina piata de productii video la cerere. Printre tarile europene “cucerite” de companie pana in prezent se numara Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Danemarca, Norvegia, Suedia si Finlanda.

Aproape o patrime din veniturile generate de serviciile de streaming oferite de Netflix vin din operatiunile internationale. Compania se asteapta ca afacerile de pe alte piete sa le intreaca pe cele din Statele Unite, unde au fost generate profituri de 201 milioane de dolari in trimestrul lunii martie.

Citeste si:
Acțiunile Zoom și Netflix s-au prăbușit după știrile privind...
Acțiunile Zoom și Netflix...

Sursa foto: Netflix/ Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri