Facebook pregateste lansarea unei retele de socializare pentru profesionisti, care va concura cu LinkedIn si va permite utilizatorilor sai sa isi separe profilurile personale de conturile profesionale, potrivit AFP.

Facebook lucreaza in mod secret la acest nou site, care se numeste "Facebook at Work" si care va permite utilizatorilor sai sa discute cu colegii, sa intre in contact cu profesionisti din diverse domenii si sa colaboreze la realizarea unor documente, prin intermediul aplicatiilor Google Drive si Microsoft, a relatat luni publicatia economica Financial Times, citand surse apropiate acestui proiect.

Noul site se va asemana foarte mult cu actuala retea de socializare Facebook si va include un flux de stiri si grupurile. Insa noua retea de socializare va permite utilizatorilor sai sa isi pastreze profilul personal (care in mod curent cuprinde fotografii din vacante, comentarii cu tenta politica si clipuri video amuzante) separate de identitatea profesionala, mai scrie Financial Times, citat de independent.co.uk.

Facebook este cea mai mare retea de socializare din lume, avand 1,35 de miliarde de utilizatori activi in fiecare luna, fapt care inseamna ca aproape jumatate din populatia conectata la internet la nivel mondial foloseste aceasta platforma macar o data pe luna, dupa cum relata la sfarsitul lunii octombrie publicatia The Wall Street Journal.

Reteaua de socializare LinkedIn, fondata in 2002, pune in legatura profesionisti si companii si ofera informatii legate de locurile de munca si oportunitatile de angajare.Companiile care recruteaza personal platesc comisioane pentru a gasi candidati prin intermediul site-ului, care are 313 milioane de membri, dupa cum relata in luna august Bloomberg.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri