Parlamentul European pregateste o rezolutie care ar urma sa separe in Europa businessul de cautare al Google de restul operatiunilor companiei americane. Parlamentul are in plan un numar de solutii pentru a pune capat “pozitiei dominante abuzive” pe segmentul motoarelor de cautare si a capacitatii companiei de a trimite trafic catre site-uri preferate, scrie presa internationala.

Urmare a regulilor impuse de Parlamentul European, concurenta ar urma sa creasca. Faptul ca PE ar putea impune o scindare a business-ului Google ar putea afecta negativ business-ul Google in Europa; aceasta este insa doar o propunere care se afla inca in dezbatere si este posibil sa nu prinda forma. Google are in prezent circa 90% cota de piata in UE.

Prin aceasta scindare a business-ului Google, compania nu va mai avea voie, practic, sa favorizeze anumite site-uri proprii in motorul de cautare – precum Google+, in defavoarea altor retele sociale, de exemplu. Parlamentul are puterea de a initia acte legislative dar nu are autoritatea de a scinda business-uri; cu toate acestea, o astfel de motiune ar pune presiune suplimentara asupra gigantului american.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Citește și
Varianta digitală care permite completarea declarației pe propria răspundere
Setari Cookie-uri