Startup-ul romanesc DeviceHub.net, care ofera servicii de cloud pentru solutii de tipul Internet of Things (IoT), a primit o finantare de 80.000 de euro de la hub:raum Cracovia, hub-ul de inovatie pentru Europa Centrala si de Est al grupului Deutsche Telekom. Echipa va primi fonduri pentru a dezvolta proiectul, suport din partea mentorilor hub:raum Cracovia, precum si acces la o piata care cuprinde peste 150 de milioane de clienti ai grupului Deutsche Telekom din toata Europa.

Startup-ul romanesc DeviceHub.net a fost desemnat castigator la a treia editie a acceleratorului WARP turbo din decembrie 2014, detasandu-se de alte proiecte din diverse tari europene. In urma discutiilor care au urmat privind o potentiala investitie, echipa a fost invitata sa se alature programului de incubare al hub:raum. Proiectul va primi o finantare de 80.000 de euro si un spatiu de lucru, iar echipa va beneficia de suport pe parcursul implementarii proiectului.

Mai mult, prin cooperarea cu hub:raum Cracovia, DeviceHub.net va avea acces la expertii si la know how-ul Deutsche Telekom, precum si expunere pe o piata care cuprinde peste 150 de milioane de clienti ai grupului din toata Europa, cu posibilitatea de a fi introdus inclusiv in campaniile de marketing si in pachetele de servicii telecom.

DeviceHub.net este un serviciu de cloud pentru solutii de tipul Internet of Things, care permite utilizatorilor (atat pasionati de tehnologie, cat si companii) sa creeze usor servicii bazate pe IoT, conectand prin Internet echipamente hardware la sisteme de analiza si de control la distanta. Concret, DeviceHub.net este o platforma IoT care aduna date, le sumarizeaza si ofera posibilitatea de a controla de la distanta echipamentele conectate. DeviceHub.net poate fi integrat cu orice tip de hardware si este special conceput pentru monitorizare inteligenta, gestionarea flotei, industria medicala, automatizarea locuintelor, pentru producatorii IoT, industria auto, dispozitive wearable etc.

Dupa OmniPaste, DeviceHub.net este al doilea startup romanesc care primeste finantare de la hub:raum.

"Avand in vedere tendinta globala de a acorda o importanta tot mai mare dispozitivelor de tip Internet of Things, ne bucuram sa le uram bun venit la bord celor de la DeviceHub.net. Este un proiect foarte promitator si sunt impresionat de munca depusa de echipa pana acum. Cred ca pasiunea si competentele lor combinate cu experienta si activele grupului Deutsche Telekom se vor transforma in curand intr-un adevarat succes comercial", spune Jakub Probola, Director al hub:raum Cracovia.

"Suntem foarte incantati sa anuntam ca am semnat cu succes un acord de parteneriat cu hub:raum, incubatorul grupului Deutsche Telekom. Suntem recunoscatori ca am avut sansa de a participa la WARP in decembrie 2014. Parteneriatul cu Deutsche Telekom este o oportunitate strategica si de crestere pentru comunitatea DeviceHub.net si reprezinta o baza solida in atingerea obiectivului nostru de a deveni platforma go-to pentru serviciile de tip Internet of Things", spune Ionut Cotoi, CEO DeviceHub.net.

Investitia anuntata este un nou pas facut de hub:raum Cracovia in sustinerea proiectelor de tip IoT. Recent, cu ocazia Mobile World Congress, hub-ul de inovatie a anuntat lansarea unui parteneriat pentru programul de tip accelerator dedicat solutiilor Internet of Things (IoT) – „Challenge Up!” - al Cisco, Deutsche Telekom si Intel, care se adreseaza startup-urilor din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Startup-urile interesate sa se alature acceleratorului pot aplica aici, pana pe 25 mai.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri