Samsung Electronics Romania a lansat noile manuale digitale interactive pentru clasele intai si a doua, disponibile pe generatiile de Smart TV-uri din 2014 si 2015, precum si pe tablete. Manualele digitale de limba si literatura romana, matematica si limba engleza sunt dezvoltate impreuna cu Ascendia Design, sunt acreditate de Ministerul Educatiei si Cercetarii si vor fi disponibile gratuit incepand cu luna octombrie in Smart Hub si in Galaxy Apps. Continutul manualelor digitale a fost realizat de editura Ascendia Design si Editura Edu.

„Ultimele studii ne arata nu doar ca televizorul este prima alegere a utilizatorilor din Romania ca sursa de informare si de relaxare pentru familie, ci si ca romanii isi doresc din ce in ce mai mult continut educational. Noile manuale digitale sunt atractive, interactive si reprezinta o modalitate noua de invatat, bazandu-se pe implicarea sporita a copiilor. Mai mult, temele pentru acasa se pot transforma intr-o activitate placuta, la care poate participa intreaga familie”, a spus Ana Maria Pasculescu, head of product management in cadrul diviziei Consumer Electronics, Samsung Electronics Romania.

Televizoarele inteligente le permit utilizatorilor sa se conecteze la internet si sa acceseze de asemenea o serie de aplicatii cu continut multimedia – muzica, filme, jocuri, portaluri de stiri sau continut educational. In prezent, sunt disponibile peste 30 de aplicatii locale pe televizoarele Samsung Smart TV, tocmai pentru ca utilizatorii sa isi poata alege continutul in functie de stilul lor de viata. Samsung este unul dintre princilaii jucatori pe piata de Smart TV din Romania, cu o ponderea a vanzarilor de Smart TV-uri din totalul vanzarilor de televizoare de 60%, peste media pietei, de 50%.

„In spatele acestei initiative punctuale se afla un program mai vast derulat de Samsung, atat la nivel european, cat si in Romania, de a sustine dezvoltarea si consolidarea aptitudinilor digitale ale tinerilor. Manualele digitale pe Smart TV-uri si tablete sunt o oportunitate pentru copii si parinti de a folosi tehnologia pentru a-si dezvolta abilitatile digitale si de a dobandi noi cunostinte care sa le fie de folos pentru meseriile viitorului”, a spus Roxana Grigorean, PR Manager in cadrul Samsung Electronics Romania.

Samsung a inceput programul educational pe care il desfasoara in Romania in urma cu 4 ani, cu o caravana educationala de mentorat, Trends of Tomorrow, care a atins peste 20 000 de adolescenti, continuand in ultimii ani cu inaugurarea a patru clase digitale „Smart Classroom” si a doua spatii „Innovation Lab” dedicate studentilor.

Citeste si:
Dobre, Samsung: S20 Ultra, cel mai scump vârf de lance, este și cel...
Dobre, Samsung: S20 Ultra,...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Citește și
A doua soluție digitală împotriva coronavirus: CeMaFac.ro
Setari Cookie-uri