eSky Group, compania care detine eSky Romania, anunta pentru anul 2017 un venit net de peste 30 de milioane de euro, la o valoare totala tranzactionata de 256 milioane de euro. Pe plan local, eSky Romania a inregistrat anul trecut un venit net de peste 4.9 milioane de euro, la o valoare totala tranzactionata de 30.4 milioane de euro, devenind astfel cea mai profitabila sucursala la nivel de grup.

eSky Group a inregistrat o crestere financiara semnificativa in anul 2017. Compania, care opereaza in peste 20 de tari din Europa si America de Sud, a anuntat un indicator EBITDA de peste 5 milioane de euro, raportand un profit net cu 21% mai mare comparativ cu anul 2016. Pe plan local, eSky Romania a inregistrat un indicator EBITDA de peste 1.2 milioane de euro. eSky Romania se situeaza, de asemenea, pe primul loc la nivel de grup la ponderea vanzarilor mobile versus desktop.

„Cea mai spectaculoasa crestere la care am fost martori pe plan local a fost cea a vanzarilor din mobile – daca in anii trecuti, peste jumatate dintre tranzactiile realizate pe site-ul eSky.ro erau incheiate de pe desktop sau laptop, incepand cu al doilea semestru al anului 2017, situatia s-a schimbat semnificativ: 61% din rezervarile de servicii turistice au fost incheiate direct de pe telefonul mobil”, a declarat Tukasz Neska, CMO eSky Group.

Retail jobs

2018, noi cresteri anuntate pentru eSky Romania

Compania estimeaza o crestere de 23% a valorii totale tranzactionate, comparativ cu anul 2017. Asadar, pentru anul 2018 sunt asteptate tranzactii de peste 37 de milioane de euro pe plan local.

Date fiind evolutia pietei si trendurile din vanzari inregistrate pana in acest moment, eSky Romania estimeaza ca pana la finalul anului 2018, 80% dintre tranzactii vor fi efectuate direct de pe mobil, fie prin aplicatie, fie pe varianta mobile a site-ului eSky.ro.

Pe langa dezvoltarea de pe pietele pe care deja este prezenta, compania eSky Group a confirmat patrunderea pe noi piete in anul 2018.

„Eforturile noastre ca business sunt concentrate spre a dezvolta o companie globala, cu piete locale puternice si stabile. Vom urmari astfel sa integram conceptul de business glocal, respectiv dezvoltarea unui model global, fara a ignora cerintele si trendurile locale”, a declarat Marius Turbatu, Global Expansion Director in cadrul eSky Group.

Citeste si:
Grupul eSky se extinde pe un nou continent si lanseaza noi destinatii
Grupul eSky se extinde pe un...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri