Asociatia Brokerilor solicita membrilor Camerei Deputatilor sa urgenteze introducerea in dezbaterea Plenului Camerei Deputatilor a Proiectului de lege privind modificarea pragului de detinere in capitalul social al Societatilor de Investitii Financiare de la 1% la 5%.
Proiectul de lege s-a aflat pe ordinea de zi a sedintelor din luna noiembrie, insa dezbaterea a fost amanata de fiecare data.

„Asociatia Brokerilor considera ca aceasta tergiversare nu este benefica nici pietei de capital, nici economiei. Impunerea unui prag de detinere, care nu se regaseste nicaieri in legislatia europeana, incalca principiile comerciale si ale economiei de piata, lipsind actionariatul de posibilitatea implicarii in deciziile pe care le ia conducerea si, totodata, afecteaza bunul mers al pietei de capital, fiind in detrimentul investitorilor si al Statului Roman”, se arata in comunicatul Asociatiei Brokerilor.

Prin impunerea acestei limitari de detinere, se restrictioneaza accesul investitorilor institutionali precum fondurile de pensii, sau bancile de investitii, care dispun de fonduri suficiente pentru a contribui la cresterea lichiditatii pietei de capital.

„Pe de alta parte, eliminarea pragului de detinere nu aduce beneficii doar investitorilor, ci si Statului Roman prin suplimentarea veniturilor la bugetul de stat cu impozitele platite de investitori pentru tranzactiile pe piata de capital”, se mai arata in comunicat.

In contextul economico-financiar existent, Asociatia Brokerilor considera ca este benefica ridicarea pragului de detinere maxima la 5%, al carei rezultat ar consta in atragerea investitorilor straini si romani catre piata de capital si implicit la dezvoltarea acesteia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri