Brokerii de la Raiffeisen Capital & Investment, BT Securities şi Wood&Co. au depus o oferta pentru intermedierea ofertei publice secundare care va fi desfasurata de statul roman la Transgaz (TGN), potrivit lui Rares Nilas, directorul general al diviziei de brokeraj din cadrul Bancii Transilvania.

Potrivit unor oficiali ai OPSPI, aceasta este singura oferta depusa pana acum pentru intermedierea vanzarii pachetului de 15% din TGN. Termenul limita era stabilit pentru joi, 8 decembrie, ora 10:00.

Dupa experienta negativa din cazul ofertei Petrom, care a esuat si din cauza pretentiilor prea mari ale statului roman, foarte putini brokeri au mai participat la procesele de selectie ale intermediarilor pentru urmatoarele oferte. Astfel, atat in cazul Tarom cat si in cel al Transelectrica, un singur consortiu de brokeraj a depus oferte in cadrul licitatiilor.

In primele minute de tranzactionare ale sedintei de joi, actiunile Transgaz cresteau cu 0,9%, pana la 214,9 lei/unitate. Avand in vedere aceasta cotatie, statul ar putea sa obtina 379,5 milioane lei (87,1 milioane euro) in cazul in care oferta publica secundara s-ar incheia cu succes.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Setari Cookie-uri