RCI, BT Securities si Wood&Co. au semnat contractul pentru intermedierea ofertei Transgaz

Consortiul format din Raiffeisen Capital & Investment (RCI), BT Securities si firma ceha de brokeraj Wood& Co. a semnat miercuri cu OPSPI contractul pentru intermedierea ofertei prin care statul vrea sa vanda pe bursa 15% din Transgaz, informeaza Mediafax.

Consortiul a depus, pe 8 decembrie, singura oferta pentru intermedierea ofertei secundare.

Daca oferta s-ar realiza la pretul de la finalul sedintei de miercuri al actiunilor Transgaz, statul ar putea incasa 415 milioane lei (95,5 milioane euro).

Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Florin-Laurentiu Vladan, spunea la mijlocul lunii decembrie ca oferta ar urma sa se deruleze in perioada martie-aprilie.

Statul detine 73,51% din actiunile companiei nationale de transport al gazelor naturale. In actionariatul Transgaz se regaseste si Fondul Proprietatea, care detine 14,98% din titluri, iar restul de 11,5% din actiuni sunt in portofoliile investitorilor de la bursa.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa vanda actiuni reprezentand cate 15% din Romgaz, Transelectrica, Transgaz, cel putin 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica, 10% din OMV Petrom, o participatie de 20% din CFR Marfa si pana la 20% din Tarom.

Statul a selectat deja intermediarii pentru ofertele de la Transelectrica, Transgaz, Romgaz si Tarom.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri