Florin Vladan, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), a implinit o luna in fruntea oficiului si a inceput sa faca promisiuni pe linie despre ofertele ce se vor derula pe Bursa.

Astfel, conform oficialului OPSPI, perioada de subscriere la oferta Transgaz ar trebuisa se desfasoare in martie - aprilie 2012. „Nimic nu ne face sa credem ca nu ne vom tine de acest termen. Un alt pachet foarte important pentru noi este vanzarea a 15% din Romgaz – toate numele mari din piata sunt interesate de intermedierea pachetului. Termenul de depunere a ofertelor este 29 decembrie”, a explicat Vladan, la o conferinta de presa.

Oficialul a mai spus ca in februarie 2012 se va derula perioada de subscriere la oferta de vanzare a Transelectrica si la sfarsitul lunii noiembrie – inceputul lunii decembrie va avea loc IPO Nuclearelectrica.

“Este foarte greu sa spunem acum cat am vrea sa obtinem pe aceste pachete avand in vedere situatia de pe burse. Ideea este ca pretul pe care dorim sa il obtinem trebuie sa intalneasca undeva oferta. Este un proces de anvergura, transparent, care va atrage serios atentia investitorilor straini asupra pietei locale si asupra autoritatilor romane”, a mai spus Vladan.

Victor Cazana, seful Oficiului de Privatizari din Ministerul Economiei, a fost demis la jumatatea lunii noiembrie, fiind inlocuit de unul dintre adjuncti. Florin Laurentiu Vladan a fost consilier personal in cadrul Secretariatului General al Guvernului, expert la AVAS, consilier local la sectorul 6 si apoi la Consiliul General al Capitalei.

Cel mai mare esec care poate fi pus pe seama oficiului din ministerul Economiei este cel al ofertei Petrom, care s-a incheiat fara succes, desi avea toate sansele sa aiba un rezultat rasunator.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Doar trei companii de pe bursa comunica perfect cu investitorii
Setari Cookie-uri