Pe langa ofertele publice initiale sau secundare anuntate la Transelectrica, Transgaz, Romgaz, Nuclearelectrica si Hidroelectrica, OPSPI mai pregateste vanzarea pe bursa a unor pachete minoritare de actiuni din Electrica Distributie Transilvania Sud, Electrica Distributie Transilvania Nord, Electrica Distributie Muntenia Nord si Electrica Serv. Filialele sunt controlate de catre Electrica SA.

“Asteptam decizia Guvernului pentru a putea incepe selectia consultantilor juridici si a intermediarilor pentru privatizarea filialelor Electrica. Aceste procese sunt asteptate sa dureze pana la sfarsitul anului 2012, sau inceputul anului viitor; dupa aceste aprobari vom putea sa vorbim despre privatizarea prin intermediul pietei de capital”, a declarat Florin Vladan.

Licitatia pentru Oltchim ar putea sa aiba loc pe 31 martie

Seful privatizarilor considera ca vanzarea combinatului Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) va fi dificila, avand in vedere pierderile foarte mari ale companiei. Termenul limita al depunerii ofertelor pentru privatizarea Oltchim este 17 aprilie, in vreme ce data estimata a licitatiei este de 31 mai, spune Florin Vladan.

Constantin Roibu, directorul general al Oltchim, declarase saptamana trecuta pentru wall-street.ro ca privatizarea va avea loc cel mai probabil in luna mai. Grupurile TISE (Rusia), Forte (Emiratele Arabe Unite), Rompet Rogas (Romania) si PCC (Germania), s-au aratat pana acum interesati de privatizarea combinatului, potrivit unui document oficial citat de agentia Mediafax.

Peste zece zile incepe cursa pentru intermedierea IPO-ului Nuclearelectrica

Florin Vladan spune ca Ministerul Economiei va lansa peste zece zile anuntul pentru selectia brokerilor care vor intermedia vanzarea pe bursa a 10% din actiunile Nuclearelectrica.

Citeste si:

Seful OPSI a declarat anterior ca ofertele publice initiale de vanzare a pachetelor de actiuni de 10% din capitalul Hidroelectrica si Nuclearelectrica se vor finaliza in octombrie 2012.

Mai multe nume mari, precum Goldman Sachs sau Citibank, s-au aratat interesate de intermedierea ofertelor publice pe care statul roman le-a anuntat pana acum.