SIF Oltenia (SIF5), singura societate de investitii din cele cinci SIF-uri care nu a vandut nicio actiune BCR catre Erste, a participat cu 37,1 milioane lei la majorarea capitalului social al BCR, iar conducerea societatii din Craiova afirma ca negocierile cu grupul austriac nu au fost finalizate.
SIF Oltenia a subscris 6% din actiunile emise de BCR pentru o majorare de capital in valoare cumulata de 618,5 milioane lei, potrivit unui comunicat transmis, luni, de SIF Bursei de Valori Bucuresti (BVB), informeaza Mediafax.

Inaintea majorarii , societatea de investitii detinea 6,11% din capitalul BCR.

"Fiecare SIF are strategia proprie. Noi (SIF Oltenia - n.r.) suntem in tratative cu Erste, n-am perfectat formele finale ale tranzactiei (stabilita in septembrie -n.r.). Actiunile pe care le-am subscris acum ar putea sa intre si ele in tranzactie. Nu stim inca ce vom face, nu excludem nicio posibilitate. Consideram ca BCR este inca o banca viabila, profitabila pentru SIF Oltenia, si care ne-a adus satisfactie. Cred ca am cumparat actiunile la un pret bun", a declarat presedintele Consiliului de Administratie si directorul general al SIF Oltenia, Tudor Ciurezu.

Erste a anuntat la jumatatea lunii septembrie ca a incheiat un acord de principiu cu patru SIF-uri, respectiv SIF Banat-Crisana, SIF Transilvania, SIF Muntenia si SIF Oltenia, pentru preluarea unui pachet de 24,12% din actiunile BCR, prin mai multe operatiuni care presupun plata in numerar si schimb cu titluri emise de grupul austriac. Ulterior, SIF Moldova a acceptat propunerea Erste.

Ulterior, patru dintre SIF-uri, mai putin SIF Oltenia, au inceput sa vanda actiunile BCR catre Erste. SIF Transilvania si SIF Moldova au cedat deja intregile pachete de actiuni, reprezentand cate 6% din titlurile BCR.

Majorarea capitalului social a fost decisa de actionarii BCR la 14 noiembrie.

Pentru majorarea capitalului social, BCR a emis 6,185 miliarde de actiuni noi cu o valoare nominala de 0,1 lei. Noile actiuni sunt oferite spre subscriere tuturor actionarilor la un pret de subscriere egal cu valoarea nominala.

Potrivit detinerilor de la data cand s-a aprobat majorarea capitalului, Erste Bank, cu o participatie de aproape 70% din BCR, trebuie sa subscrie la majorare aproximativ 433 milioane lei (aproximativ 100 milioane euro).

Actiunile ramase la finalul perioadei de subscriere vor fi anulate, iar capitalul social al BCR va fi majorat doar cu valoarea titlurilor cumparate.

Astfel, participatia detinuta de Erste Group la BCR a ajuns la 88%, potrivit unui comunicat emis luni de Erste.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri