Chis, Broker Cluj: Piata de capital si mediul de afaceri nu sunt afectate de proteste

Grigore Chis (foto), directorul general al Broker Cluj (BRK), singura societate de brokeraj listata pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), nu se teme de escaladarea protestelor din ultimele trei zile, pe care le caracterizeaza ca fiind “un exercitiu democratic normal”.

Seful BRK considera ca protestele anti Basescu nu au ajuns la un nivel atat de ridicat incat sa puna in pericol investitiile straine, mediul de afaceri sau evolutia actiunilor pe Bursa.

“Nu cred ca aceste miscari de strada influenteaza negativ piata sau mediul de afaceri.Pana la urma prin aceste proteste ne inscriem si noi intr-o tendinta pe care am vazut-o la nivel mondial, in tari cu democratii mature precum SUA, Franta, Marea Britanie sau Germania. Este un exercitiu democratic absolut normal, care din pacate la noi a escaladat prea mult spre partea de vandalism”, a declarat Chis.

Directorul Broker Cluj nu se asteapta ca numarul protestatarilor sa creasca semnificativ in urmatoarele zile.

“Trebuie sa realizam ca nu vorbim de 40.000 de oameni, ci de cateva sute, cateva mii in toate orasele in care s-a iesit la proteste. Din punctul meu de vedere este clar ca acestea se vor termina si sper ca institutiile statului sa isi faca datoria cand vine vorba de protestele violente. Parerea mea este ca o parte din protestatari au fost si folositi, probabil in scop politic”, a concluzionat Grigore Chis.

Sursa imagine: Agerpres


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri