Grigore Chis (foto) a fost schimbat de la conducerea Broker Cluj (BRK), singura casa de brokeraj romaneasca listata pe bursa, functia de director general fiind preluata de Adrian Pop.

Adrian Pop a ocupat anterior functia de director general adjunct, preluata in prezent de Oana Tudor.

Chis este unul dintre cei mai experimentati brokeri din piata romaneasca, anterior el activand si ca manager de portofoliu in cadrul BT Asset Management. El a mai ocupat si functiile de broker si director de tranzactionare in cadrul Broker Cluj in perioada 1999 – 2005.
Mihai Buliga, presedintele Broker Cluj, si Grigore Chis nu au oferit detalii despre motivele schimbarii.

Grigore Chis a preluat sefia Broker Cluj in vara anului 2009, dupa ce fostul director general, Petru Prunea, fusese suspendat din functie ca urmare a unor sanctiuni dictate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (in prezent, Autoritatea de Supraveghere Financiara).

Saptamana aceasta Broker Cluj a organizat Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA), in cadrul careia a fost aprobata o emisiune de obligatiuni de pana la 25 mil. lei, a carei valoare initiala va fi de 10 mil. lei. Actionarii au mai aprobat si o a doua o emisiune in valoare de 15 mil. lei. Obligatiunile vor fi tranzactionate pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), vor avea o maturitate de 3-7 ani, iar randamentul va fi in functie de ROBOR la 3 luni plus o marja fixa de maxim 5,5%. Banii vor fi folositi pentru imprumuturile acordare clientilor care tranzactioneaza in marja. De asemenea, in AGEA a mai fost aprobat si un program de rascumparare a maxim 15% din actiunile BRK, la un pret cuprins intre 0,04 lei si 0,17 lei/actiune.

Actiunile BRK scadeau vineri cu 1,3%, pana la 0,0764 lei/unitate, la scurt timp dupa anuntul companiei. Avand in vedere aceasta cotatie, Broker Cluj este evaluata la 26,1 mil. lei.

Compania ocupa locul 9 in topul brokerilor de pe Bursa de Valori Bucuresti, cu tranzactii de 495 mil. lei intermediate in primele 11 luni din 2015.

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri