Administratorii Bursei de Valori Bucuresti, revocati in Adunarea Generala a Actionarilor din 9 ianuarie, vor primi 12 indemnizatii compensatorii, au declarat pentru wall-street.ro surse din piata de capital.
Indemnizatia neta a administratorilor este de 3700 lei. Astfel, fiecare administrator va primi 44.400 de lei (aproximativ 10.200 de euro). Suma totala neta primita de administratori este de aproximativ 400.000 de lei (92 de mii de euro). Suma totala care va pleca din buzunarul bursei pentru aceasta operatiune ar fi de circa 200.000 de euro, incluzand platile nete si taxele aferente, au declarat sursele citate.

Sursele au mai spus ca cei doi administrator din vechiul CA realesi in AGA, respectiv Stere Farmache si Octavian Molnar, vor primii indemnizatiile compensatorii la fel ca ceilalti fosti administratori.

Stere Farmache, presedintele Bursei de Valori Bucuresti, a declarat pentru Wall-Street ca aceste plati compensatorii au fost stabilite de actionari, intr-o adunare din 2006.

"Conform contractului de administrator al BVB, stabilit de actionari intre-o AGA din anii trecuti, in cazul unei revocari s-a stabilit efectuarea unor plati compensatorii in cuantumul a 12 luni. Din punct de vedere legal, atat eu cat si Octavian Molnar ne incadram in aceasta prevedere. Din punct de vedere moral insa, nu. Eu nu voi accepta sa primesc acesti bani, pentru ca am fost reales ca administrator. Nu pot sa declar in numele domnului Molnar, dar cred ca va proceda la fel", a explicat Farmache.

In acest context, suma ar fi mai mica. Tinand cont ca la momentul revocarii erau 8 administratori si scotandu-i din calcul pe cei 2 realesi, ar insemna cu suma totala neta primita de membrii CA sa fie circa 270.000 lei (61.000 euro).

Cand Consiliul de Administratie al BVB a luat decizia sa il revoce pe Valentin Ionescu din functia de director general, acesta a semnat ca daca se va intoarce la Bursa pe aceeasi pozitie, sa returneze o parte din banii primiti ca suma compensatorie.

In pragul celor mai controversate alegeri pentru Consiliul de Administratie al Bursei de Valori, dupa un lung sir de discutii, Adrian Lupsan, directorul general adjunct al Intercapital Invest si candidat pentru o functie in board-ul Bursei, a dezvaluit pentru wall-street.ro mai multe nereguli si nemultumiri la adresa actualilor administratori.

Adunarea Generala a Actionarilor BVB din 9 ianuarie va ramane mult timp in istoria pietei de capital locale, din mai multe motive. Stere Farmache a fost detronat de economistul-sef al BCR, iar grupul de banci coagulat in jurul Erste detine majoritatea in Consiliul de Administratie. Daca aceasta schimbare este de bun augur sau nu, vom vedea la primul bilant al boardului, care nu are o misiune deloc usoara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri