"Suntem in proces de diversificare a surselor de finantare, pentru ca din 2009 creditarea a devenit mai greu de accesat si mai costisitoare. O noua metoda este listarea la bursa, dar analizam si emiterea de obligatiuni, care pe cinci ani ne-ar permite atragerea a 200-300 milioane euro", a afirmat Zachia.

El a adaugat ca Hidroelectrica are in plan realizarea, pana in 2015, a zece proiecte de productie a energiei, care vor cumula o putere instalata de 300 MW.

Valoarea acestor proiecte este estimata la 470 milioane euro, iar finantarea va fi asigurata din imprumuturi si surse proprii.

Zachia a afirmat ca anul 2012 este un an important pentru companie, prin prisma listarii la bursa si a cresterii eficientei managementului.

Citeste si:

Hidroelectrica asteapta pana pe 1 martie oferte de la brokerii interesati sa intermedieze listarea producatorului de electricitate la Bursa de Valori Bucuresti, printr-o oferta publica initiala care prevede vanzarea unui pachet de 10% din actiuni.

Autoritatile romane au convenit cu FMI ca procedurile de listare a Hidroelectrica sa fie incheiate pana la sfarsitul lunii octombrie a acestui an.

Intrebat daca este interesat sa participe la procesul selectiei unui sef profesionist la
Hidroelectrica, Zachia a afirmat: "Cred ca da".

Compania Hidroelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei.