"Ca una din economiile cu cel mai rapid ritm de crestere din CEE, Romania prezinta oportunitati excelente si naturale de parteneriat pentru London Stock Exchange Group. Aceasta colaborare va aduce impreuna companii romanesti de top si candidati pentru privatizare alaturi de comunitatea internaionala de investitori din Londra", a declarat intr-un comunicat Tracey Pierce, Director of Equity Primary Markets, LSEG, relateaza Mediafax.

Acordul vizeaza mai multe domenii cheie de business - piete primare, seminarii si training, date de piata, solutii de tranzactionare, servicii post-tranzactionare si colaborarea cu FTSE, unul dintre liderii mondiali in crearea si stabilirea indicilor bursieri.

Reprezentanti ai London Stock Exchange se vor intalni la Bucuresti si cu oficiali ai Guvernului, pentru a dezvolta diverse initiative comune.

Citeste si:

Institutia londoneza va sprijini, totodata, roadshow-urile dedicate investitorilor la care vor fi prezentati candidatii la procesul de privatizare din Romania, si va acorda asistenta pentru compensarea tranzactiilor cu instrumente financiare la BVB si suport pentru integrarea functiei de contraparte centrala la Casa de Compensare Bucuresti.