Comunicatul prin care sunt anuntate oficial preturile de executie a fost transmis, joi, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Documentul este semnat de seful Oficiului Participtiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Florin Vladan, si de cate un reprezentat al celor trei intermediari ai ofertei, BCR, Intercapital Invest si Swiss Capital.

Potrivit ultimelor date ale ofertei inregistrate miercuri in sistemul Bursei, pretul de executie pentru transa mare urma sa fie 14,9 lei/actiune, iar pe transa micilor investitori de 15,71 lei/titlu.

Citeste si:

Oferta Transelectrica a fost suprasubscrisa cu aproape 59%, in conditiile in care solicitarile investitorilor mari au depasit cu 45,45% transa alocata, iar volumul de actiuni cerut de micii investitori a fost de 2,8 ori mare decat titlurile scoase la vanzare.

Astfel, statul incaseaza 164,7 milioane lei (37,6 milioane euro) pentru pachetul de 15% din actiunile Transelectrica scos la vanzare. Tranzactia va fi realizata joi prin sistemul BVB, astfel ca rulajul pietei va avansa cu 164,7 milioane lei.