Investitorii au subscris 2,34% din actiunile scoase la vanzare in ziua lansarii ofertei publice secundare de la Transelectrica (TEL), la preturi ce rareori au depasit nivelul minim anuntat de stat. Revenite la tranzactionare pe Bursa, tilurile companiei au inchis ziua cu o scadere semnificativa.

Investitorii institutionali au subscris miercuri 250.000 de actiuni (2,53% din transa pe care o au alocata), pretul oferit fiind de 14,9 lei/unitate, adica minimul permis in cadrul ofertei Transelectrica.

Pe transa destinata micilor investitori au fost depuse ordine la trei niveluri de pret. Cele mai multe ordine (pentru 5.378 titluri) au fost depus la pretul de 15 lei. In piata au mai fost trimise ordine de subscriere pentru 2.200 de actiuni la pretul de 15,9 lei, in vreme ce la pretul minim, de 14,9 lei, a fost depus un singur ordin, pentru 10 actiuni.

Valoarea totala a subscrierilor facute in prima zi a fost de 3,84 milioane lei (880.000 euro).

Grafic intraday TranselectricaPe Bursa, actiunile Transelectrica au inchis ziua cu o scadere de 5% pana la 16,2 lei/unitate, tendinta descendenta fiind normala in conditiile in care investitorii si-au ajustat asteptarile in functie de pretul minim cerut de stat (14,9 lei) in oferta.

Actiunile Transelectrica au avut un rulaj de 350.000 lei in piata spot, al doilea cel mai mare inregistrat in acest an de companie.

Sursa imagine: sxc.hu


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si