Un numar de 13 firme de brokeraj care intermediaza tranzactii pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au conturi active pe Facebook. Majoritatea sunt firme independente de brokeraj, spre deosebire de brokerii bancilor, care, cu o singura exceptie, nu se promoveaza pe cea mai mare retea de socializare din lume.
Firma de brokeraj Tradeville are cei mai multi fani pe Facebook (7.740) la distanta apreciabila de urmaritoarea Intercapital Invest (672 like-uri).

Ultima actualizarea facuta de Tradeville a fost facuta la jumatatea saptamanii trecute. Firma se remarca prin clipurile video in care brokerii si analistii firmei comenteaza cele mai recente evolutii din piete. O buna parte din fanii Tradeville sunt atrasi de concursurile online pe care casa de brokeraj le organizeaza periodic.

Cele mai recente postari de pe pagina Intercapital Invest fac referire la oferta publica secundara desfasurata luna trecuta la Transelectrica, tranzactie in care firma a fost implicata. Intercapital este una dintre putinele firme de brokeraj locale care isi posteaza chiar si pe Faceboom rezultatele financiare (partiale).

Romcapital ocupa ultima treapta a podiumului in clasamentul brokerilor care au cei mai multi fani pe Facebook (539).

Broker Cluj si-a relansat pagina de Facebook in aprilie iar in prezent ocupa locul 4 cu 229 de fani. Pe langa obisnuitele stiri si grafice pe care aproape orice firma de intermediere le posteaza, pe contul Broker mai sunt postate clipuri educative si sondaje adresate investitorilor.

Carpatica Invest este singura firma de brokeraj asociata unei banci (Banca Comerciala Carpatica) care are cont Facebook. Societatea de intermediere posteaza aproape zilnic rapoarte de piata precum si stiri din presa locala.

De remarcat si contul de Facebook al Goldring, firma cu cei mai putini fani pe retea (9), care insa mentine o pagina destul de activa pe care sunt postate analize tehnice (partiale) ale principalelor actiuni locale, ale celor mai tranzactionate perechi valutare si a principalilor indici internationali.

Celelalte firme de brokeraj care au conturi de Facebook sunt (in ordinea numarului de like-uri) Confident Invest, GM Invest, Estinvest, IFB Finwest, Vienna Investment Trust si Alpha Finance.

Sursa imagine: Pagina de Facebook a Goldring

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri